» Közel

Világcsúcs kísérlet lesz a Nemzeti Vágta fénypontja a hétvégén

| | Nem érkezett még hozzászólás

Különleges programsorozattal készül most hétvégén a tizedik születésnapját ünneplő Nemzeti Vágta. Az esemény egyik csúcspontja a Győri Ördöglovasok világcsúcs kísérlete lesz, akik több mint negyven dübörgő ló hátán, egyszerre fognak állva vágtázni a szombat éjszakai tüzes show-ban. Az egyedülálló produkcióra egy éve készülnek a győriek; a csapat legkisebbjei mindössze kilenc évesek.

A Nemzeti Vágta kapcsolódó programjai ingyenesek, a futamokat pedig a Hősök tere közepén bárki nyomon követheti. Ha mégis a lelátókról szeretnénk végigizgulni a 72 település csatáját, ahhoz előre kell jegyet váltani. A kerek születésnap alkalmából viszont a szervezők ingyenessé teszik a szombat esti, lelátókról és a Hősök teréről is követhető gálaműsort.

A Tüzes Vágtán száz lovas huszár fáklyás bemutatóját, dámalovasokat és tüzes csatajelenetet láthatunk; a születésnapi eseményt összesen ötszáz ló és ezer táncos teszi feledhetetlenné. Az Andrássy úti Vágta korzón az induló települések specialitásait felvonultató kulturális kavalkád várja a látogatókat. Kiemelt szerepet kap a huszárság ünneplő műfaja, a verbunkos: a hagyományos katonatoborzó táncot a legjobb magyar néptáncosok mutatják be a három nap alatt, a produkció után pedig szabadtéri táncházzá alakul a környék, amibe bárki becsatlakozhat.

Aki az Autómentes Hétvége ellenére kocsiba ül, annak bizony útlezárásokra kell majd számítania errefelé. Péntek délutántól hétfő hajnalig lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Gundel Károly utca és a Hősök tere között, illetve az Andrássy utat a Hősök tere és a Bajza utca között. Nem lehet majd közlekedni a Dózsa György úton sem a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, szombat reggel nyolctól este nyolcig, illetve vasárnap reggel nyolctól este tízig - derül ki a szervezők közleményéből.

Részletes programot illetve további információkat itt talál a programról.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.