» Közel

Egy napra hatalmas táncházzá válik a szentendrei skanzen

| | Nem érkezett még hozzászólás
Persze ehhez a közönségre is szükség lesz. Mert hagyománnyá vált, hogy szeptember első hétvégéjén népzenészekkel népesül be a szabadtéri múzeum területe. Így aztán most szombaton sem lesz ez másképp.
Fotó: Skanzen.hu

Szeptember 2-án a 45 éve működő táncházmozgalom kiemelkedő zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei egész napos zenés-táncos forgataggal várják a nagyközönséget. A Hagyományok Háza által szervezett IV. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóján hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek és énekesek gyűlnek össze, akik igazi táncházra jellemző hangulatot igyekeznek majd teremteni.

Megtelnek élettel a régi épületek, a portákon énekesek, meghívott zenekarok, tanítványok és idős mesterek húzzák a talpalávalót egész nap. Ott lesz az erdélyi Heveder, a vajdasági Juhász Zenekar, a több mint negyven éves Kolo mellett a Magyar Tekerő és a Magyar Dudazenekar. Az Amfiteátrum színpadán Agócs Gergely hangszerbemutatóval egybekötött mesét mond, hallhatjuk a Khamoro Budapest Band koncertjét, de lesz koboz-, tambura- és citerabemutató is.

Fotó: Skanzen.hu

Mindemellett kézműves-foglalkozásokra, tánc- és énektanításra, zenészfotó-kiállításra, borkóstolásra és persze vásártérre is lehet majd számítani. Az esti gálaműsoron hagyományőrző zenész és énekes mesterek mellett a Magyar Állami Népi Együttes táncosai lépnek fel a Skanzen Amfiteátrum színpadán. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.