» Közel

Több száz ingyenes koncert és előadás várja Nyíregyházán

| | Nem érkezett még hozzászólás

Elindult pénteken az ország egyik legnagyobb ingyenes világzenei rendezvénye, a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. Jövő szombatig összesen háromszáz programon, köztük mindenféle könnyűzenei koncerten, színházi előadásokon és szabadtéri filmvetítéseken vehetünk részt. 

"A vidámság és derű országos seregszemléjét" immár 16. alkalommal rendezik meg a nyírségi nagyvárosban. Az összművészeti fesztivál kilenc napja alatt a város egy hatalmas közösségi térré alakul át; a záró nap pótolják az augusztus 20-án rossz idő miatt elmaradt tűzijátékot is - írja az MTI.

A Móricz Zsigmond Színházban naponta két vígjátékot láthatunk a legismertebb hazai társulatoktól. A zenei kínálat hasonlóan színes: a világzenei vonalat többek közt Nagy Britanniából, Romániából, Maliból, Indiából, Nigerből és Lengyelországból érkező együttesek, a hazai zenei életet pedig a 30Y, a Hiperkarma, a Tárkány Művek, Herczku Ágnes és a Banda, valamint a Buda Folk Band képviseli.

Fotó: Vidor Fesztivál

A Vidor Faluban és a Vidor Kertben napközben a gasztronómiáé, este pedig a szabadtéri filmvetítéseké lesz a főszerep, de képzőművészeti kiállítások, táncházak, dumaszínház, irodalmi estek és komolyzenei koncertek is várják az érdeklődőket. A belváros utcáit minden nap pantomimesek, artisták, élő szobrok, tűzzsonglőrök és karikaturisták lepik el.

A programok döntő többségét a nyírségi megyeszékhely négy helyszínén tartják, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye húsz másik településére is kitelepül a fesztivál. A hagyományoknak megfelelően a rendezvények kilencven százaléka ingyenes, jegyeket csak a színházi és dumaszínházi előadásokra kell váltani.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz Portugália - Lisszabon

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.