» Közel

Oszmán fegyverkincsekből nyílt tárlat az egri Vármúzeumban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az oszmán birodalom idejéből származó, évszázadokon át főúri kincstárakban őrzött műremekekből nyílt kiállítás pénteken az egri Dobó István Vármúzeumban - írja az MTI.

A törökkori díszfegyverekből és viseletekből összeállított anyag a vármúzeum Péterváry-gyűjteményének legszebb darabjaiból, illetve az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből áll, kifejezetten az egri várhoz illő tematika alapján.

A múzeum legutóbb 1990-ben oszmán török hímzésekkel vendégeskedett Egerben. A most  elhozott anyag a főúri Eszterházy-család kincstárából származik, amelyet tavaly nagy sikerrel mutattak be az Egyesült Arab Emirátusokban is. A magyarok november 27-ig tekinthetik meg a tárlatot a Dobó-bástya épületében, "Acél és arany" címmel.

Valószínűleg sokan lesznek kíváncsiak az "Acél és arany" gyűjteményre, hisz a vidéki városok közül Eger büszkélkedhet a legtöbb vendégéjszakával, a vármúzeum pedig Magyarország leglátogatottabb vidéki kiállítóhelye - jelezte a polgármester.

Az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó megyeszékhely koncepciójának egyik fontos sarokköve a város kultúrájának fejlesztése és széleskörű bemutatása. Jó példa erre az a júliusban indított játék, amelyről a travelo is beszámolt. Egy mobilapplikációról van szó, amelynek segítségével a város titokzatos hősének keresésére indulhat, és járhatja be a történelmi város legszebb pontjait.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.