A Beatles karrierje és a Hair is porondon lesz a CineFesten

A Beatles karrierje és a Hair is porondon lesz a CineFesten

 A szeptember 8-án kezdődő 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programja MusicDocs blokkjában a Beatles karrierjét éppúgy felidézik, mint Whitney Houston munkásságát és a Placebo nem mindennapi oroszországi turnéját – írja az MTI.

Fotó: Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál / FacebookForrás: Travelo

 A fesztivál műfajokat bemutató szekciója, a CineGenre fókuszában – a western és a horror után – idén a modern musicalek állnak, így a fesztivál válogatást nyújt a világ legjobb zenés filmjeiből.

A programban éppúgy szerepel a Magyarországon ritkán látható francia klasszikus, a Catherine Deneuve és Gene Kelly főszereplésével készült A rochefort-i kisasszonyok, mint a Rocky Horror Picture Show, a Kabaré, a Hair, a Jézus Krisztus Szupersztár vagy a Napfény a jégen című magyar zenés film.

Az idei fesztivál nyitófilmje a Sörgyári capriccio lesz. Az alkotást a rendező, Jirí Menzel és a főszereplő, Magda Vásáryová jelenlétében vetítik. Az Oscar-díjas cseh rendező életműdíjat kap Miskolcon, a legendás színésznő és diplomata Magdaléna Vásáryová pedig a Jameson CineFest tavaly alapított Európa-díját veheti át a nyitóünnepségen.

További részleteket a rendezvény honlapján talál. Miskolcon a CineFesten kívül is bőven akad látnivaló; többek között ebben a cikkünkben ajánlunk kincskereső városi sétát és múzeumokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek