Tovább erősödik a kánikula - akár 41 fok is lehet!

Tovább erősödik a kánikula - akár 41 fok is lehet!

 Tovább fokozódik a kánikula, és még messze nincs vége: a legutóbbi előrejelzések szerint péntektől egészen vasárnapig tart majd a legforróbb időszak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint a mostani lehet a szezon eddigi legerősebb hőhulláma; a legmelegebb napokban 39-40 Celsius fok, sőt egy-egy helyen a 41 fok sem kizárt.

Fotó: Funk Dooby / FlickrForrás: Travelo

 Jelenleg péntek éjfélig van érvényben hőségriadó az országban, de az előrejelzések alapján ez bármikor kitolódhat.

Szerdára egyébként már négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. E szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben a harmadfokú figyelmeztetés – írja az MTI.

A mentőknek országszerte 15 százalékkal több dolguk volt egy átlagos naphoz képest az elmúlt huszonnégy órában a hőség miatt. A leggyakoribb a hőség miatti rosszullét, amely ájulás, de akár infarktus is lehet.

A MÁV-Start a hőségriasztás alatt ingyen ásványvizet oszt az utasoknak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon. A vonatoknak egyébként körülbelül a harmadában van légkondicionáló vagy légjavító berendezés, amikre a karbantartásánál fokozott figyelmet fordítanak. A Volánbusz is tervezi, hogy a két legnagyobb budapesti autóbusz-állomáson vizet oszt utasainak, illetve fokozottan ellenőrzik, hogy rendben működnek-e a szellőző- és klímaberendezések.

Elege van már a kánikulából? Utazzon nyárból a télbe! Vagy kiránduljon a föld alá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek