Közép-Európa legnagyobb wakeboard központja lesz a Lupa-tavi pályarendszer

Közép-Európa legnagyobb wakeboard központja lesz a Lupa-tavi pályarendszer.

Az ország egyetlen profi, hat oszlopos és három további pályával a régió legnagyobb wakeboard-központja épül a Lupa tavon - írja a Turizmus.com. 

Fotó: Lupa Tó Official / Facebook

A Közép-Európa legnagyobb wakeboard centruma címre pályázó helyen a négy pálya közül kettőt: egy öt oszlopos és egy két oszlopos tanuló pályát már javában használnak a sportosabb strandolók, de készül mellé még egy két oszlopos pálya, augusztus elején pedig megnyitják az ország egyetlen, hat oszlopos, profi pályáját is. A Lupa gasztrosétánya mellett a wakeboard centrum látogatóit egy külön egység, a Bocanova Étterem és Beach Bár szolgálja ki majd pizzákkal, olasz ételkülönlegességekkel, salátákkal, frissítőkkel és koktélokkal, és itt található a Lupa Wake Shop is - teszi hozzá a lap.

Kialakítottak egy búvár centrumot is, ahol 10 méter mélyre lehet merülni, ahol egy repülőgép roncs, amforák és néhány meglepetésnek szánt látványosság várja a hobbibúvárokat. A vízterületen belül pedig egy összesen 512 méter hosszan kiépített kötélpálya található, az extrém vízisport központban pedig Flyboard, Hoverboard és Jetovator bérelhető, ahol oktatás is folyik.

Fotó: Lupa Tó Official / Facebook

Mindkét centrumba Lupa belépőjeggyel is be lehet jutni, de akik más szolgáltatást nem akarnak igénybe venni, azok 1500 forintos, ún. sportjegyet válthatnak. Megnyílt már a wakeboard-búvár parkoló és bejárat is, amelyet azok értékelhetnek, akik a felszereléseikkel együtt a lehető legegyszerűbben szeretnének eljutni a sporthelyszínekre. (Egyik olvasónk a múlt hétvégén próbálta ki a wakeboard-pályát, aki többek között a hosszas pénztári beléptetésről, a gyerekeknek este nyolcra tervezett wakeboard-oktatásról és a pálya használatához szükséges papíralapú nyugta megőrzésének fontosságáról írt - ami vizes közegben, annyira azért mégsem egyszerű-, helyszíni tapasztalatait ezen cikk alatt olvashatják.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek