Marriott hotel nyílik a Ferenciek téri Klotild-palota tükörépületében

Magyarország első The Luxury Collection hotele lesz az a neobarokk stílusú Matild-palota, amely 48 méter magas tornyával 1900 óta pont úgy fest, mint szemben lévő ikerépülete, az északi Klotild-palota.

A Rákóczi út felől nézve ez az Erzsébet híd kapujaFotó: Ozyer.com

Az együttműködési megállapodást pedig már alá is írta a Marriott International és a török Özyer Group - írja a Turizmus.com. A Marriott szállodalánc első, magyarországi Courtyard brandje egyébként 2010-ben nyílt meg a Blaha Lujza téri Europeumban, de a Balettintézet épületében 2020-ban nyíló W nevű luxushotel is a Marriott brand alá tartozik majd.

Vagyis a Buddha Bar Hotelnek otthont adó Klotild-palota tükörképét is szállodává alakítja a tulajdonos török cég. Mivel előtte nem áll épület, hanem közvetlen a Március 15-e térre néz – remek panoráma nyílik épületéből az Erzsébet hídra és a budai oldalra. A jelenlegi tervek szerint a szálloda 2019 elején nyílik meg a Matild-palota (azaz a déli Klotild-palota) épületében.

A Matild palotában 1901-től működő Belvárosi Kávéházban írta Krúdy Gyula a Szindbád történetek nagy részétFotó: Ozyer.com

A luxushotelben 130 elegáns szobát, illetve lakosztályt alakítanak ki. A tervek szerint elegáns vendéglátóhelyek is üzemelnek majd az épületben, közöttük a sokak által Belvárosi Kávéházként ismert, hatalmas belmagasságú, és a Ferenciek terére néző Matild Café.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek