Régészetről táncolnak a százhalombattai vaskori faluban

Régészetről táncolnak a százhalombattai vaskori faluban

A kortárs táncművészet és a régészet találkozik július 14-én az Earth|born című előadásban, amit a százhalombattai „Matrica" (ejtsd: mátrika – a római falunév alapján) Múzeum és Régészeti Parkban mutatnak be. A Gulyás Anna koreográfus által alapított C.iC Társulat tagjai a szabadtéri vas- és bronzkori leletek között táncolnak, így a korai kultúra ütközik a maival. Az egész estés programban a közönség előadásokat hallhat az ásatáson jelenleg dolgozó külföldi régészektől, szabadtéri tárlatvezetésen vehet részt, valamint régi korok receptjei alapján, helyben készült ételeket is megkóstolhat.

A produkció célja, hogy az előadó-művészet eszközeivel, a fizikai- és kortárstánc formanyelvén keresztül felhívja a figyelmet a kevésbé ismert, de annál jelentősebb Duna-menti őskori kulturális örökségünkre.

Fotó: Nora Little / Százhalombattai "Matrica" Múzeum és Régészeti Park

A belépőjegyekkel a nézők az előadás előtt meghallgathatják a százhalombattai ásatáson jelenleg is dolgozó Dr. Joanna Sofaer, a Southampton Egyetem és Dr. Marie Louise Stig Sørensen, a Cambridge Egyetem régész professzorának rövid, szakmai előadását angol nyelven, valamint részt vehetnek egy sétán a parkban Dr. Vicze Magdolna múzeumigazgató idegenvezetésével.

Fotó: Nora Little / Százhalombattai "Matrica" Múzeum és Régészeti Park

A 20 órakor kezdődő Earth|born táncelőadás után a nézők vezetett turnusokban látogathatják meg a sírkamrát, valamint régi korok receptjei alapján, helyben készült ételeket is megkóstolhatnak. A teljes program 18 órakor kezdődik és 22 óráig tart, ezen belül a táncelőadás 20 órakor látható. A belépőjegyek a teljes programra érvényesek, és elővételben 2500 forintba, az előadás napján a helyszínen pedig 2900 forintba kerülnek. Belépőjegyek elővételben a Bethlen téri Színház honlapján vásárolhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek