Idén is keresik az év három legjobb fürdőjét

Közel 200 fürdő összesen több száz medencéje és csúszdája versenyez a három legjobb magyar fürdő egyik címéért.

 

A termalfurdo.hu a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával harmadik alkalommal szervez közönségszavazást, amelynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit keresi. A verseny célja minél több emberrel megismertetni a magyar fürdőket, és felhívni a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira - olvasható a közleményben.

Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Azevfurdoje.hu

Az Év Fürdője 2017 kategóriában idén 33 fürdő indul. A címért idén is azok a fürdők állnak rajthoz, amelyek jellemzően országosan vagy nemzetközileg ismertek, illetve nagyvárosokban, jelentős turistaforgalommal rendelkező fürdővárosokban találhatóak. 2016-ban ezt a kategóriát a Miskolctapolca Barlangfürdő nyerte, amely tavaly bekerült a Magyar Értéktárba is.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2017 kategóriában 81 fürdő mérkőzik meg egymással. A hazai fürdők legtöbbje - mivel jellemzően regionális jelentőségű fürdőkről van szó - ebben a kategóriában indul. Az elmúlt évben a Csongrád megyei, narancssárga Colosseum mellett fekvő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett a kategória győztese.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 kategóriában 74 fürdő áll rajthoz. A kategória nyertese lokális jelentőségű, kis településeken található, néhány medencével rendelkező fürdők közül kerül ki. Tavaly a Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 cím a Baranya megyei Orfű Aquaparké lett.

Idén is mindhárom kategóriában a legtöbb érvényes szavazatot szerzett fürdő nyer, de a szabályok értelmében a múlt évi nyertesek azonban nem indulnak a versenyen. A verseny szervezői idén 200 000 szavazóra számítanak. Kedvenc fürdőikre ezen az oldalon szavazhatnak.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Duplázott a nyertes az Év fürdője versenyben 
Egy nagy meglepetés is van a győztesek között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek