Békebeli kalapos derbyt rendeznek július első hétvégéjén a lovin

Békebeli kalapos derbyt rendeznek július első hétvégéjén a lovin

Utazzon vissza a lóverseny aranykorába, amikor ez volt a legrangosabb szórakozási lehetőség: élmény, találkozóhely, sport és játék egyben - csábítja a Kincsem Park a látogatókat a századeleji hangulatot ígérő Derby fesztiválra az esemény Facebook-oldalán.

Fotó: Kincsempark.hu

 A szervezők ígérete szerint június 30. és július 2. között a Kincsem film jelenetei elevenednek meg majd a parkban. Felépítik például azt a filmből ismert lóvásárteret, ahol először látta meg Kincsemet a tulajdonosa, a látogatók pedig beleshetnek majd a kulisszák mögé is. A filmbeli jelenetek mellett a környezet is korabeli lesz: régi mesterségek bemutatójával, kalapkészítő versennyel és a korabeli gasztronómia remekeivel várják az érdeklődőket.

A Derby a lóversenysportban a legrangosabb verseny, minden évben, minden országban csak egy ilyet rendeznek. A Kincsem Parki Derby fesztivál különlegessége, hogy három nap alatt három sportágban szurkolhatunk a legjobbaknak: pénteken Agár Derby, szombaton Ügető Derby, vasárnap pedig Galopp Derby lesz majd a napi főverseny.

Mindhárom nap ingyenes programmal készülnek a gyerekeknek is: lesz majd többek között körhinta, arcfestés, állatsimogató, pónilovaglás és kézműves sarok. A pénteki napot Wolf Kati koncertjével zárják, szombaton és vasárnap este pedig a kerti mozikban vetítik le a Kincsem filmet. A rendezvény szervezői az elegánsan, kalapban érkező látogatóknak külön ajándékkal készülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek