Pénteken indul a MÁV új, tengerpartra tartó járata

A Mediterrán vasúti útvonalat a magyar és a szlovén állami vasúttársaság üzemelteti, az első SEA-YOU Istria elnevezésű vonat pedig június 23-án este fél kilenckor gurul ki a Déli pályaudvarról. Péntektől azonban minden nyári este indítanak majd hálókocsis vonatot az Adriai-tengerhez.

Néhány hete írtunk arról, hogy hálófülkés vonatokat indít a MÁV az Isztriára, amelynek első szerelvénye holnap fut ki a Déliből. A tavaly átadott, Magyarországot Szlovéniával összekötő villamosított vasútvonalon idén nyáron naponta két vonat közlekedik majd a tengerhez - egészen pontosan az új, Mediterrán vasúti fuvarozási folyosó a koperi kikötőbe vezet. A MÁV-START és a szlovén vasúttársaság (Slovenske železnice - SŽ) által kínált szolgáltatás egyszerre kínál szállást és utazást a vonaton, így a Budapestről este elinduló nyaralók másnap már a tengerben hűsölhetnek - olvasható a MÁV közleményében.

TriesztFotó: MÁV-START

A Budapestről naponta induló SEA-YOU Istria vonat kocsijait Szlovéniában szétkapcsolják, így több tengerparti úti célra kínálnak egy vonattal eljutást. A szlovén Adria és a Kvarner öböl nagy múltú üdülőközpontja, Abbázia (Opatija) is közvetlenül elérhető. De átszállással Pula, Lovran vagy a festői Piran is könnyen megközelíthető. A MÁV kínálatába Trieszt is bekerült, ahonnan az olasz csizma belsejébe száguldanak a Trenitalia nagysebességű szupervonatai.

A SEA-YOU Istria vonat június 23-tól augusztus 25-ig, minden este fél kilenckor indul a Déli pályaudvarról fekvőhelyes és hálókocsikkal – kerékpárszállító kocsival kiegészítve Fiumébe (Rijekába) és Koperbe. A menetrendet úgy alakították ki, hogy a vonatok másnap reggel kilenc óra körül érkeznek a tengerparti végállomásra.

Bár Koper Szlovénia legfontosabb kikötővárosa az Adrián, ilyen bájos helyeket is találunk arrafeléFotó: Eero Leppänen / Flickr

Visszafelé Koperből 20:15-kor, Fiuméből 20:50-kor indul a vonat, másnap reggelre érkezik Budapestre. A két vasúttársaság az indulás évében akciós árakat kínál. A jegy ára a tengerpartig oda-vissza 49 euró, a gyerekek (életkortól függően) ingyen vagy féláron utazhatnak. Pároknak kétszemélyes hálókocsis elhelyezést, fiataloknak és családoknak 4-6 ágyas fekvőhelyes fülkéket kínálnak. Az utakról és jegyárakról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek