» Közel

Musicalgálával nyílik a szarvasi Vízi Színház

| | Nem érkezett még hozzászólás
Június 16-án ismét megnyitja kapuit Szarvas egyik legnépszerűbb nyári programhelyszíne az ezer férőhelyes Szarvasi Vízi Színház.

A vízi színház szakmai felügyeletét ellátó Békéscsabai Jókai Színház közleménye szerint a június 16-tól augusztus 23-ig tartó nyári szezon nyitó előadásán a színház művészei mellett Janza Kata, Egyházi Géza, Vikidál Gyula, Csengeri Attila és Fésűs Nelly lép fel. 

Fotó: Szarvasi Vízi Színház

Idén újdonságként az évek óta sikeres Víz fölött-sorozatot (Vers a víz fölött, Tánc a víz fölött, Film a víz fölött) kibővítik. Szarvasiak a víz fölött címmel négy estén négy szarvasi születésű vendéggel beszélgetnek a színpadon: Novodomszky Éva televíziós műsorvezetővel, Lapis Erika színésznővel, Harencsár László meseíró-mesemondóval és Lestyán-Goda János szobrászművésszel. A Kedvencek a víz fölött című esteken pedig a szarvasiak által leginkább kedvelt békéscsabai színészek lépnek fel produkcióikkal.

Az évadot idén is a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi, így a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai, egyebek mellett a Szolnoki Szigligeti Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, az Újszínház, a József Attila Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a Turay Ida Színház és a Játékszín előadásait láthatják a nézők.

Idén is látható lesz az évek óta népszerű, Monte Cristo grófja című musical a Jókai Színház előadásában. A Bárka irodalmi folyóirat Kárpát-medencei irodalmi utazások címmel három estet szervez, fellép az ExperiDance Társulat, és lesznek cirkuszi produkciók is. Bemutatkoznak a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjai, a Fővárosi Nagycirkusz pedig egyhetes workshopot szervez, melynek záró eseményeként Festett mosoly címmel bohócgálát mutatnak be.

Július 13. és 25. között a szarvasi Cervinus Teátrum szervezésében rendezik meg a VI. Cervinus Művészeti Fesztivált, amelyen a közönség láthatja a Valahol Európábant, a Holle anyót, a Lili bárónőt, de lesz felolvasószínház és magyar-szlovák kétnyelvű előadás is. Június 25-én látás- és hallássérültek verseiből, novelláiból állítanak össze egy csokrot a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Színitanház hallgatói. A műsorrol bővebben a színház oldalán olvashatnak.

Fotó: Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

A történelmi Magyarország szívében működő szarvasi Vízi Színház hazánkban egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum ötvözeteként épült fel. A Holt-Körös vízére épített színpadával, a vele egyidőben épült, hozzá tartozó fahíddal és nyár esténként a díszletként használt csillagos égbolttal együtt ad különleges színházélményt a nézőknek. 

Szarvasi Vízi Színház

Szarvas, Petőfi Sándor u. 7-9.
Jegyárak: (előadásoktól is függően) 1500 forinttól 4500 forintig
Jegyek online is válthatók a Viziszinhaz.hu-n.

 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
16 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.