Stockfotókkal népszerűsítené Budapestet egy menő fotográfus

Andrea Piacquadio, a népszerű microstock-fotós gyönyörű helynek tartja Budapestet és nagy álma, hogy bemutathassa világnak a magyar főváros minden apró zeg-zugát.

  

Fotó: Andrea Piacquadio

„A műemlékek, a sugárutak, a Duna, a Parlament, a Vár, az Opera és az Andrássy út, mind-mind életem részeivé váltak. Fantasztikus épületek, helyszínek, amelyekről úgy gondolom, hogy nincsenek rendesen bemutatva a világnak. Budapest többet érdemel ennél. Nagy álmom, hogy a fotóimon keresztül hírét vigyem Budapest gyöngyszemeinek" – fogalmazott Andrea Piacquadio, akinek fotóit a világ olyan nagymárkái használták már fel kreatív kampányaikban, mint a Gucci, a Furla, a MensHealth, a Virgin, a McDonalds, az Intel, a Nikon, vagy a Vodafone.

 

Fotó: Andrea Piacquadio

A különböző stockfotók hátteréül a fotósok szívesen használnak nevezetes épületeket, autentikus helyeket, a Lánchídról vagy az Országházról készített képek például egyből felismerhetővé teszik a magyar fővárost. A világelső microstock fotós elmondása szerint Budapest nagyon hasonlít Milánóhoz, ugyanis ugyanazokat a fényviszonyokat lehet megtalálni a magyar fővárosban, mint a divat fővárosában. A fotós kedvenc része a pesti oldal, szerinte ugyanis itt érezhető Budapest lényege, de az egyik kedvence mégiscsak az Andrássy út és annak épületei, amelyek a körutat övezik.

A nemzetközileg is elismert microstock fotóművész jól emlékszik első fotójára, mely megadta neki a kezdeti lökést a folytatáshoz. „Szörnyű volt. Egy kéz, mely pénzt szór. Mégis megfogtam vele az embereket. Sokan letöltötték a microstock-fotóoldalról, és ettől magabiztosabb lettem" - Később aztán, egy labdarúgóról készített fotójára még többen voltak kíváncsiak, 2009-ben Olaszországban pedig megválasztották az év legjobb microstock-fotósának, és a világ legkeresettebb 25 microstock-fotósa közé került.

 

Fotó: Andrea Piacquadio
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek