» Közel

Ingyenes a Gyermekvasút vasárnap

| | Nem érkezett még hozzászólás
Legalábbis május 28-án a 14 éven aluli gyerekek díjmentesen utazhatnak a 30-45 percenként közlekedő Széchenyi-hegyi Gyermekvasút járatain, miközben Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programok várják a látogatókat.

Fellép az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, Kovácsovics Fruzsina, Fedor Kyra és Farkasházi Réka, de a vasútállomáson lehet majd kertivasutazni, hajtányozni, lesz majd bűvész, ugrálóvár, modellvasút és megmászható tűzoltóautó is.

Ugyanakkor felsorakoztatnak majd különböző méretű terepasztalokat, és több helyszínen is tartanak vasútmodell-bemutatót a Gyermekvasút Vasútmodellező Szakköre és a Széchenyi Vasútmodellező Club részvételével. Ökobusz néven az Élő Mini-Világ Alapítvány tart majd egy környezetvédelmi oktató bemutatót, miközben a piatnik játszósarok olyan kipróbálható játékokkal készül, mint a sSpeed cups, a Bison, Quartex, Monstars, BrainStorm, Splatto, Jungolino vagy a Rummikub twist. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Fotó: Anna Schwelung / Indafotó

A Gyermekvasúton a vonatok sűrített hétvégi menetrend szerint járnak, és a nosztalgia motorvonat is közlekedik. Az üzemeltetők felhívják a figyelmet, hogy bár a nagy utasforgalomra való tekintettel vasárnap hosszabb üzemidőben és hosszabb szerelvényekkel járnak a vonatok, ettől függetlenül zsúfoltságra kell számítani a szerelvényeken.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.