» Közel

Próbálja ki az operajógát a Tisza-tavi fesztiválon!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is lesznek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon július 28. és 30. között – írja az MTI.

A Tisza-tó egyértelműen egyike annak az öt magyar tónak, ahová nem csak nyáron érdemes ellátogatni. De ha mégis nyáron járnánk arra, időzítsük július végére: az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény elsődleges célja a kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása.

A fesztivál első napján különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők a Tisza-tó partján, majd a tiszafüredi Morotva-félszigeten gálaestet rendeznek a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével. A TO'pera elnevezésű koncerten fellép többek között Miklósa Erika is. Az előadások alatt a színpad hátterében levő LED-falon hangulati filmek, jelenetek lesznek láthatók.

A második napon hatvanhét kilométeres kerékpártúrát szerveznek a Tisza-tó körül. Ennek tizenegy megállójában minikoncertek, például Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István a király című rockopera dalai hangzanak el, Tiszaszőlősön pedig a Mozdulat Táncműhely előadása szórakoztatja a közönséget.

A fesztivál harmadik napján, a Boat D'Opera túrán a kerékpárokat csónakokra cserélve juthat el a közönség a minikoncertek helyszíneire: a koncerteket a víz partján, a vízben és a vízen tartják. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes-vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói pedig erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.

A fesztiválra jegyek vásárolhatók az egyes napokra, illetve válthatók két- és háromnapos fesztiválbérletek is. További információk a rendezvénysorozat Facebook-oldalán.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Ingyenes komolyzenei nyáresti koncertek a Balatonnál - 2017.05.31.
Budapesten és a Velencei-tónál is lesz Klassz a pARTon.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
12 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
26 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.