» Közel

Bio körhinta és görgős csúszda épül a hétvégi orfűi ökofesztiválra

| | Nem érkezett még hozzászólás

Két nap, 12 civilszervezet, 100 önkéntes és rengeteg élmény - május 20-án és 21-én tartják az ingyenes Orfűi Ökofesztivált, amelyet az Összefogás a dél-dunántúli Aktív- és Ökoturizmusért Közhasznú Egyesület szervez azzal a céllal, hogy legyen egy olyan hétvége, amikor a családok egy kicsit ökotudatosabban fesztiválozhatnak együtt. 

Fotó: Gyeregyalog.hu

A civil szervezetek nemtől és kortól függetlenül mindenkinek különböző játékokkal készülnek. Lesz többek között öko-kvíz és memóriajáték, számos rejtvény és ökojáték, külön kvíz a madarakról és az erdei állatokról, de a fafajták felismerésében is lehet majd diadalmaskodni. De persze vezetett csónaktúrával és vízi geocachinggel is készülnek a közeli Pécsi-tavon.

A nagy játék szigeten is különböző programokkal várják a látogatókat: kitelepül majd egy ökotudatos játszóház számos hulladékból készített és egyéb logikai játékokkal, "Élményzóna Kötélkert - Játékliget" címmel egy akadálypályát lehet majd leküzdeni, és bolondos bringákra is fel lehet majd pattanni. Ezen kívül kincsvadászattal, kézműves foglalkozással, bio körhintával(!), görgős csúszdával és Nyírő Tamás gerillapékkel várják majd a fesztiválozókat, akivel a helyszínen együtt lehet majd gyúrni, dagasztani a kenyeret.

A Gasztrofaluban helyi ízeket kóstoltatnak, a Mecsek Zöldút egyesület pedig az ízlelőbimbókat érintő, valóságos időutazást ígér interaktív bemutatóval egybekötve. Az állatbarátoknak ingyenes lovaglással és állatsimogatóval készülnek, szombaton és vasárnap pedig délután három órától a Medvehagyma Házban a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium zoopedagógiai foglalkozásán ismerkedhetünk meg közelebbről a kevésbé kedvelt állatfajokkal. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.