Bio körhinta és görgős csúszda épül a hétvégi orfűi ökofesztiválra

Bio körhinta és görgős csúszda épül a hétvégi orfűi ökofesztiválra

Két nap, 12 civilszervezet, 100 önkéntes és rengeteg élmény - május 20-án és 21-én tartják az ingyenes Orfűi Ökofesztivált, amelyet az Összefogás a dél-dunántúli Aktív- és Ökoturizmusért Közhasznú Egyesület szervez azzal a céllal, hogy legyen egy olyan hétvége, amikor a családok egy kicsit ökotudatosabban fesztiválozhatnak együtt.

 

Fotó: Gyeregyalog.hu

A civil szervezetek nemtől és kortól függetlenül mindenkinek különböző játékokkal készülnek. Lesz többek között öko-kvíz és memóriajáték, számos rejtvény és ökojáték, külön kvíz a madarakról és az erdei állatokról, de a fafajták felismerésében is lehet majd diadalmaskodni. De persze vezetett csónaktúrával és vízi geocachinggel is készülnek a közeli Pécsi-tavon.

A nagy játék szigeten is különböző programokkal várják a látogatókat: kitelepül majd egy ökotudatos játszóház számos hulladékból készített és egyéb logikai játékokkal, "Élményzóna Kötélkert - Játékliget" címmel egy akadálypályát lehet majd leküzdeni, és bolondos bringákra is fel lehet majd pattanni. Ezen kívül kincsvadászattal, kézműves foglalkozással, bio körhintával(!), görgős csúszdával és Nyírő Tamás gerillapékkel várják majd a fesztiválozókat, akivel a helyszínen együtt lehet majd gyúrni, dagasztani a kenyeret.

A Gasztrofaluban helyi ízeket kóstoltatnak, a Mecsek Zöldút egyesület pedig az ízlelőbimbókat érintő, valóságos időutazást ígér interaktív bemutatóval egybekötve. Az állatbarátoknak ingyenes lovaglással és állatsimogatóval készülnek, szombaton és vasárnap pedig délután három órától a Medvehagyma Házban a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium zoopedagógiai foglalkozásán ismerkedhetünk meg közelebbről a kevésbé kedvelt állatfajokkal. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek