» Közel

Elindultak a Dunakanyar első kirándulóhajói

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az idei szezonban már április 29-től szeptember 30-ig közlekedik a Szentendrei Duna-ágban a Budapest – Visegrád – Esztergom kirándulóhajó járat. Ez nagy előrelépés ahhoz képest, hogy 2010. és 2013. között Szentendre és Visegrád között egyáltalán nem volt menetrend szerinti hajóforgalom, és 2014-től 2016-ig is csak a júliusi és az augusztusi főszezonban, hétvégente működött - írja a Turizmus.com.

Kirándulástippek egy természetjáró térképésztől

Berki Zoltán térképész, természetjáró szerint kiváló kirándulóprogram, ha pl. a kilenc óra körül Szentendre – Dömörkapu buszjáratot igénybe véve teljesítjük a Bükkös-patak – Sikáros – Király-völgy – Szőke-forrás-völgy – Dömös útvonalat, majd Dömös műemlék hajóállomásáról a délután öt órakor induló hajóval térünk vissza Szentendrére. De hasonlóan jó kirándulásnak ígérkezik, ha a kilenc vagy tíz órakor induló Szentendre – Pilisszentlászló buszról leszállva a zöld jelzéses Spartacus ösvényen  vagy a piros sáv jelzéses Apátkúti-völgyön át túrázunk Visegrádra, és onnan térünk vissza a fél hatkor induló hajóval Szentendrére.

Fotó: Mahart PassNave / Facebook

Hétvégenként pedig már közeledik a Szentendre – Visegrád – Fellegvár – Nagy-Villám – Kis-Villám buszjárat, így a hajókirándulást rövidebb sétákkal, Visegrád környéki időtöltéssel is vegyíthetjük. A kiránduló- és szárnyashajók jegyáraiért ezen az oldalon lehet lapozgatni a digitális prospektust.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.