Dunát formázó tanösvényt alakítanak ki a dömösi hajóállomás közelében

Dunát formázó tanösvényt alakítanak ki a dömösi hajóállomás közelében

A Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontot épít a dömösi hajóállomás közelében fekvő 2,5 hektáros területen 1,3 milliárd forint ráfordítással - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdai dömösi sajtótájékoztatóján.

A tervek szerint 2019-re elkészülő dömösi látogatóközpont a Dunakanyar fejlesztési koncepciójának része, melynek keretében az erdészet már felújította a Rám-szakadék turista útvonalait, megújult a dömösi hajóállomás és hamarosan elkészül a Duna menti EuroVelo kerékpárút. A látogatóközpont főépületében kiállítást rendeznek be és egy 150 fős konferenciatermet alakítanak ki. A főépület mellett két kisebb helyiség is lesz, melyekben csoportos foglalkozásokat, illetve kisebb szakmai találkozókat lehet tartani.

A központ másik fő eleme a kert, benne egy Dunát formázó és a Duna menti védett területeket bemutató tanösvénnyel, állatsimogatóval és madárröpdével. Kerékpár és kenu kölcsönzési lehetőség is lesz. A látogatóközpont közlekedési kapcsolatai kiválóak, ide érkezik meg Dobogókő felől a Rám-szakadékon keresztül egy nagy forgalmú turista útvonal, az ingatlan előtt halad el a Visegrádot Esztergommal összekötő közút, szomszédságában hajóállomás található és itt vezet az EuroVelo kerékpárút tervezett nyomvonala.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek