Jókaira hangolt programokkal készül Balatonfüred

Jókaira hangolt programokkal készül Balatonfüred

Jókai-napokat rendeznek pénteken és szombaton Balatonfüreden. A huszonhatodik alkalommal megrendezendő program díszvendége Győr városa lesz – írja az MTI.

A Balatonfüredhez több szállal kötődő romantikus író tiszteletére szervezett sorozatban irodalmi, táncos, zenei, valamint gasztronómiai programok várják a látogatókat. Mint a város honlapjáról megtudtuk, az idei rendezvény újdonsága, hogy ezúttal bárki bepillantást kaphat az Arany János és Jókai közötti levélváltásba. Az ország egyik legkorszerűbb látványvilágú múzeumában a Jókai Emlékházban egy hónapig lesz látható a tizenhét eredeti dokumentum.

A legkisebbeknek kalandorképző játékot szerveznek, a Jókai Mór Emlékházban korhű ruhába öltözött közreműködők kalauzolják körbe az érdeklődőket.

A rendezvény megnyitóját Jókai egykori villájának udvarán rendezik meg pénteken délelőtt. A programot reformkori séta színesíti, a Győri Filharmonikusok pedig gálaestet adnak, amelyen a rendezvény díszvendége, Győr városa is bemutatkozik az Anna Grand Hotelben. A rendezvény második napján zenei- és táncegyüttesek szórakoztatják a látogatókat, és megtartják a hagyományos Jókai bableves-főzőversenyt mintegy ötven csapat részvételével. Ezenkívül játszóház és geotúra várja az érdeklődőket.

A Jókai-villa Füreden Fotó: amico / IndafotóForrás: Travelo

 A Jókai-napok részletes programját itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek