Bor, mámor és fűszerünnep Pécsett

Bor, mámor és fűszerünnep Pécsett

A gasztronómia, az illatok és a zene áll a középpontban a pécsi fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs elnevezésű rendezvényen – írja az MTI.

A baranyai megyeszékhelyen május 4. és 7. között megrendezett eseményen fellép a fiatal jazzénekes-generáció egyik tagja, Csemer Boglárka, valamint a világzenében otthonosan mozgó pécsi Boja zenekar, a Roy & Ádám Trió és a Góbé zenekar. A közönség szórakoztatásáról még az Adamantin Jazz Group és az etno-funkban jeleskedő Kerekes Band gondoskodik.

A látogatók a pécsi Széchenyi téren több mint ötven árus portékái közül válogathatnak. Összesen tizennyolc borász, tíz gasztronómiai és huszonnégy kézműves pavilon kínálja termékeit a fesztivál alatt, amelynek keretében szakmai és közönségdíj kategóriájában is megválasztják a baranyai megyeszékhely borát, a fűszerünnep megnyitóján pedig fűszernövény-ültetés is lesz.

A gyerekek fűszerfelismerést is tanulhatnak majdFotó: Bor, Mámor, Pécs 2017 / Facebook

Az előző évekhez képest újdonság az Extrém Grill verseny, melyre szombat délután kerül sor a Széchenyi téren. A cél, hogy a nevezők legfeljebb három, mesterséges anyagoktól mentes fogást tálaljanak a zsűri asztalára.

A rendezvény minden napján tartanak gyermekprogramokat is. Fellép a Recefice zenekar, gyermekműsort ad Dés András és Szabó T. Anna. A legkisebbeket népi játszóház, zöld gyerekjátszó, illetve macivarrás várja. A rendezvény részletes programja Facebook-oldalukon olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek