» Közel

Túrázza végig a villányi borvidék szőlődűlőit!

| | Nem érkezett még hozzászólás
De ha jó kondiban van, futhat is. A Baranya megyei Palkonya ugyanis ma már nem csak gyönyörű vidékéről és a helyi borokról ismert, de a lassan hagyománnyá váló Palkonyai Dűlőfutásról is. Mint amilyet április utolsó szombatjára is szerveznek.
Fotó: Dűlőfutás.hu

Harmadik alkalommal rendezik meg a Palkonyai Dűlőfutást április 29-én, amely egy lelkes futókból álló csapat kezdeményezéséből mára egy komolyabb rendezvénnyé nőtte ki magát. A versenyt a helyi, palkonyai borászok és további számos támogató segítségével szervezik meg minden évben.

A Palkonyai Dűlőfutás során az érdeklődők a népszerű villányi borok születésének helyszínét, a festői Palkonyát, a környező szőlődűlőket, a Szent Bertalan Kápolnát, a Weingarten dűlőt, a Vylyan birtok szőlőligeteit vagy a Kék túra egy-egy szakaszát ismerhetik meg.

Fotó: Dűlőfutás.hu

De a futás mellett a faluban számos szórakoztató-, gasztronómiai program, és persze nyitott pincékkel várják a versenyzőket és a szurkolókat. Idén eddig rekordszámú, több mint 450 versenyző regisztrált, akik 9,9 km-es és 19 km-es távokon mérik majd össze tudásukat, de nevezni a verseny napján,  a helyszínen is lehet. Mivel a pályát jelentős szintemelkedés is nehezíti, a vállalkozó kedvűek akár sétálva is megtehetik a távot, miközben elmerülhetnek a környező szőlődűlők szépségében.

A verseny minden résztvevője technikai pólót, oklevelet és egy befutóérmet kap. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: amíg a szülők a palkonyai tájat futva járják be, a gyerekeket az Élményzóna ügyességpróbáló kötélparkja várja. A programról bővebben az esemény honlapján vagy Facebook-oldalán olvashat.

Fotó: Dűlőfutás.hu
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.