» Közel

54 rakparti házban tartanak ingyenes lakástúrát ezen a hétvégén

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Duna két partján ötvennégy megnyíló épület és számos program, köztük lakástúrák, háztörténeti séták, kiállítások és koncertek várják a látogatókat, akik ezen a hétvégén ingyen vendégeskedhetnek ezekben a fővárosi házakban.

Idén is megtartják a Budapest100, a nyitott házak hétvégéje című rendezvényt április 22-én és 23-án, amelynek témája ezúttal a rakpart lesz. Az érintett Duna-parti lakóközösségek és intézmények az épületek korától függetlenül vesznek részt a programban, sőt, az idei Budapest100 egyik érdekessége éppen az, hogy a 18. századtól napjainkig, a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is helyet kapnak a látogatni valók között.

A rendezvény a rakpartok házaiban a speciális helyszín előnyeit és hátrányait is bemutatja, miközben hagyományainak megfelelően közkinccsé teszi az itt élők és a középületekben dolgozók történeteit.

A rakparton régi és új lakóházakba, intézményekbe léphetnek be az érdeklődők. Templomokat, köztéri alkotásokat nézhetnek meg, és művészekkel, építészekkel, írókkal, költőkkel, zenészekkel, kutatókkal, egyházi emberekkel is találkozhatnak. Az események részletesen böngészhetők a rendezvény honlapján. Az önkéntesek és lakók által közösen szervezett programok mellett a látogatható házak oldalain elolvashatók a kutatók által gyűjtött történetek is. A Budapest100 hétvégéje idején minden szabadon és ingyen látogatható.

Támogatni is lehet a Budapest100-at

Idén a programsorozat támogatóit a szervezők egy hajóútra invitálják. Április 22-én 11 órától a Táncsics hajón Kolundzsija Gábor tart vetített képes előadást A rakodópart kövei címmel, amelyben a Duna szabályozásának és a rakpartok kiépítésének hatalmas munkáját mutatja be. A hétvégi rendezvény programfüzetét innen töltheti le, az adományozási lehetőségről bővebben pedig itt olvashat.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.