» Közel

Színház nyílik a Tesla tetején

| | Nem érkezett még hozzászólás
Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában nyílik a Tesla Teátrum, amely igazi 21. századi előadásokat ígér, de játszanak majd Örkény darabokat és Csehov egyfelvonásost is.

Az új színház vezetője Vas-Zoltán Iván lesz, aki jó néhány színházi és televíziós vállalkozásnak volt már a vezetője. A Tesla Teátrum színpadán már korábban is mutattak be előadásokat, többek között Elfriede Jelinek Nobel-díjas írónő Rohonc című drámáját. Idén ősztől azonban már több bemutatót és rendszeres előadásokat ígér a nézőknek. Az előadásokban a közönség által ismert vendégművészek és a Rátai Márton színházi műhely tagjai szerepelnek majd - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. 

Pillanatkép az Appassionata próbájáról
Pillanatkép az Appassionata próbájárólFotó: Tesla Teátrum

Az Elektrotechnikai Múzeum egykori épületének legfelső szintjén kialakított színház repertoárjában szerepel majd Örkény István Pisti a vérzivatratban és Debbie Horsfield Vörös ördögök tragikomédiái, valamint két Csehov egyfelvonásos. A játékrend összeállításában nem voltak műfaji határok, a rendező elsősorban értékes, minőségi drámákat szeretne színpadra vinni a Teslában, amivel minél szélesebb közönségréteget szeretne megszólítani.

A teátrum első előadása Háy Gyula Appassionata című drámája, amelynek bemutatóját április 29-én tartják. A történet középpontjában egy nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Az új hatalom azonban kegyetlen döntés elé állítja őket: ha feladják morális és művészi elveiket, és hajlandók együttműködni a nemzetközileg elutasított új magyar kormánnyal, a férje szabadon távozhat a börtönből. 

“Egy olyan időszakban, amikor inkább bezárnak színházakat, sem minthogy újakat nyitnának, meg kell becsülni az olyan alkotóműhelyeket, mint amilyen a Tesla Teátrum is lehet” - idézi a közlemény Vas-Zoltán Ivánt, aki a szerdai színház-megnyitón folyamatosan épülő repertoárt, kezdetben havi 8-10, a későbbiekben akár jóval több előadást is ígért.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
15 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
29 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.