» Közel

Alagúttúrával ünnepli a születésnapját a Gyermekvasút

| | Nem érkezett még hozzászólás
Április 8-án ünnepli 69. születésnapját a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, amelynek építését 1948. április 11-én kezdték el a budai hegyekben.

A tavalyi kisvasúti naphoz hasonlóan Szépjuhászné állomáson kezdődik a program. A Budakeszi út szomszédságában lévő állomáson szombaton 10 órától térzenével várja az érdeklődőket a Gyermekvasút fúvószenekara, majd a nyitóünnepség után különvonat indul, olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Gyermekvasút
GyermekvasútFotó: KovácsR, MÁV Zrt.

Az idei rendezvényen is a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságát, a hárs-hegyi fordítóalagutat mutatják be az utasoknak. Az alagúttúrán gyalogosan kelhetnek át a fáklyákkal kivilágított, 198 méter hosszú műtárgyon. A beállókban a Gyermekvasút történetét és működését bemutató alkalmi kiállítás várja az érdeklődőket, majd vonattal folytathatják útjukat a hűvösvölgyi végállomásig.

A kisvasúti napi különvonat érkezése után Hűvösvölgyben a Gyermekvasút vasútmodellező szakköre várja az utasokat. Délután a rendezvény résztvevőit gumikerekű közúti kisvonat viszi le a Széll Kálmán térre.

A programra az ebéd árát is tartalmazó részvételi jegyeket szombat délelőtt 10 órától a különvonat indulásáig Szépjuhászné állomáson lehet megváltani. A rendezvény részletei a Gyermekvasút honlapján ( www.gyermekvasut.hu) megtalálhatók.

Ezen a szombaton a déli órákban néhány menetrend szerinti személyvonat rövidebb útvonalon, csak Széchenyihegy és Szépjuhászné állomás között közlekedik. Ebben az időszakban Szépjuhászné és Hűvösvölgy között gumikerekű közúti kisvonatok szállítják az utasokat.

A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány és a budapesti Gyermekvasút közös rendezvénye egyúttal a Kárpát-medencei kisvasúti napok évadnyitója is.

A Gyermekvasút első szakaszának építését 69 évvel ezelőtt, április 11-én kezdték el a Széchenyihegyen. Az egész évben üzemelő kisvasúton a szolgálatot 10-14 éves korú gyermekek látják el, 2015-ben a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a közel 12 kilométeres vonal.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.