Itt a 3 hónap alatt felhúzható magyar konténerhotel

Olcsó, gyorsan összerakható és bárhol felállítható. A boxhotel szobái PIN-kóddal nyílnak, klimatizáltak, wifivel felszereltek, a vendége pedig étel- és italautomatákból szolgálja ki magát. A jövő konténerhotelében minden távvezérelt és automatizált.

 

Fotó: Boxhotel.hu

A konténer rendszerű, olcsón előállítható boxhotelek kizárólag alapszolgáltatást nyújtanak, arra a trendre alapozva, hogy egyre inkább az alvásra és a tisztálkodásra korlátozódik a szállodavendégek igénye - írja cikkében a Turizmus.com.

A koncepció megálmodója Vitkovics Péter, aki hosszú ideje foglalkozik szállodák üzleti hasznosításának lehetőségeivel. Üzlettársa pedig, Langmáhr Tamás, a Megakrán Kft. tulajdonosa az emeléstechnika és a könnyűszerkezetes építés területén rendelkezik több mint tíz éves tapasztalattal. Most boxhotelekben utaznak.

 

Fotó: Boxhotel.hu

 

3 hónap alatt bárhol összerakható

 

A szakemberek szerint a konténerszobákból álló, bárhol telepíthető és tetszés szerint bővíthető boxhotelek közlekedési csomópontokban, repterek közelében vagy ipari-logisztikai központokban, vásárvárosokban, a smart hotelek kategóriájában kínálhatnak alternatívát. Az épületeket 80 százalékban előre le lehet gyártani, a helyszínen pedig már csak össze kell szerelni a kész szobaegységeket.

Egy 40-50 szobás szálloda összeállítása mintegy három hónapot vesz igénybe. A hotel helytakarékos – egy 52 szobás hotel egy 400 négyzetméter alapterületű sík betonalapzaton felállítható – és energiatakarékos, de megújuló energiahasznosítási megoldásokat is használhatnak benne.

 

Automata fizetés és vandálbiztos ágy

 

A check-in automatizált, a vendég az online foglaláskor kapott PIN-kóddal tud bejutni az elektromos zárral felszerelt szobába a check-innél kifizetett tartózkodási idő alatt, a közösségi helyiségben étel- és italautomatákból szolgálja ki magát, távozáskor pedig automata vezérlő küld jelzést a housekeepingnek, hogy lehet takarítani. Az épület teljes egészében távvezérelt és automatizált. Vendéglátó- és más szolgáltatóhelyeket nem alakítanak ki a boxhotelekben.

 

Fotó: Boxhotel.hu

A hotel szobáinak színvonala megfelel a három, de akár a négycsillagos elvárásoknak is. Az egyágyas szoba alapterülete 8, a kétágyasé 16 négyzetméter. A futurisztikus vagy minimalista dizájnú szobák vandálbiztos ággyal, gardróbbal, asztallal, tárolóhelyekkel, LED TV-vel felszereltek, de önálló fürdőszobával (WC, mosdó, tusoló), klimatizálással, LED-világítással és wifiivel is rendelkeznek.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek