Egymilliárdból épül látogatóközpont a Kis-Balatonnál

Egymilliárdból épül látogatóközpont a Kis-Balatonnál

Csaknem egymilliárd forintból, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság eddigi legnagyobb beruházásaként épül látogatóközpont a Kis-Balatonnál, Fenékpusztán, ahol felújítják Fekete István emlékhelyét is - olvasható az MTI hírei között.

A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakítását és a Diás-szigeti Fekete István Emlékhely fejlesztését Keszthely-Fenékpusztán bejelentő pénteki sajtótájékoztatón V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kifejtette: a korábbi európai uniós fejlesztési ciklusban 16 ökoturisztikai létesítményt újítottak fel és 53 új létesítménnyel gazdagodott Magyarország. A mostani ciklusban is folytatódnak a beruházások, összesen 4,5 milliárd forint értékben épülnek bemutatóközpontok, köztük közel egymilliárdból a Kis-Balatonnál, Fenékpusztán.

A Diás szigeten Matula kunyhójáról készült fotó 2013. májusábólFotó: Derzsi Elekes Andor / Wikipedia

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyébként nyaranta vezetett túra keretében mutatja be Matula bácsi híres kunyhóját, valamint a "Berek" írójának, Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobáját. A kirándulás során a túrázók a Kis-Balatonhoz kapcsolódó legendákkal ismerkedhetnek meg, és egy kicsit a helyi élővilág mindennapjaiba is beleshetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek