VR szemüveg is kell a rendhagyó Budapest kiállításhoz

A Budapest Projekt Galériában nyitja meg kapuit a főváros első, közösségi művészeti projektje, amely a lakosság aktív bevonásával jött létre. A kiállítás a virtuális valóság eszköztárával keresi a választ a kérdésre: mit is jelent nekünk Budapest?

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. október közepén indította útjára a Neked mit jelent Budapest? című kampányát. Ez valójában egy kreatív felmérést takar, melynek keretében a BVA egyetlen szóban várta a budapestiek gondolatait, érzéseit, a külön ebből a célból létrehozott szógyűjtő felületen. A különleges felmérés végső állomásaként a 100 legnépszerűbb szó listájából készült el a Neked mit jelent Budapest? - kiállítás. 

Fotó: BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

A szógyűjtés és így a kiállítás minden eleme a lakosság hiteles véleményén alapul, amelyet a szervezők fényújságokból készült, különféle interaktív installációk segítségével, és a virtuális valóságot is bevonó VR (virtual reality) eszközökkel tesznek "élővé".

A kiállítás szeretné mindenki számára még közelebb hozni, megszemélyesíteni és kézzel foghatóvá tenni mindazt, amit a város, a magyarság fővárosa jelképez. A program ideje alatt a látogatók saját kezűleg készíthetik el egyedi - kedvenc szavukkal ellátott - NUBU vászontáskájukat, így az élmény maradandóvá, egyben hazavihetővé válik.

A kiállításon megjelenő szavak egy olyan általános véleményt tükröznek, amely segíthet új tartalommal megtölteni Budapest saját identitását, amit az itt lakók képviselnek leginkább. Szimbolikus értelemben segíthet megtalálni a főváros valódi helyét, akár a közösség, akár az ország, akár a világ kollektív tudatában.

A különleges tárlat 2016. december 13-tól, a BVA által működtetett Budapest Projekt Galériában (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.) látható. További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek