» Közel

VR szemüveg is kell a rendhagyó Budapest kiállításhoz

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Budapest Projekt Galériában nyitja meg kapuit a főváros első, közösségi művészeti projektje, amely a lakosság aktív bevonásával jött létre. A kiállítás a virtuális valóság eszköztárával keresi a választ a kérdésre: mit is jelent nekünk Budapest?

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. október közepén indította útjára a Neked mit jelent Budapest? című kampányát. Ez valójában egy kreatív felmérést takar, melynek keretében a BVA egyetlen szóban várta a budapestiek gondolatait, érzéseit, a külön ebből a célból létrehozott szógyűjtő felületen. A különleges felmérés végső állomásaként a 100 legnépszerűbb szó listájából készült el a Neked mit jelent Budapest? - kiállítás.

Fotó: BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

A szógyűjtés és így a kiállítás minden eleme a lakosság hiteles véleményén alapul, amelyet a szervezők fényújságokból készült, különféle interaktív installációk segítségével, és a virtuális valóságot is bevonó VR (virtual reality) eszközökkel tesznek “élővé”.

A kiállítás szeretné mindenki számára még közelebb hozni, megszemélyesíteni és kézzel foghatóvá tenni mindazt, amit a város, a magyarság fővárosa jelképez. Aprogram ideje alatt a látogatók saját kezűleg készíthetik el egyedi - kedvenc szavukkal ellátott - NUBU vászontáskájukat, így az élmény maradandóvá, egyben hazavihetővé válik.

A kiállításon megjelenő szavak egy olyan általános véleményt tükröznek, amely segíthet új tartalommal megtölteni Budapest saját identitását, amit az itt lakók képviselnek leginkább. Szimbolikus értelemben segíthet megtalálni a főváros valódi helyét, akár a közösség, akár az ország, akár a világ kollektív tudatában.

A különleges tárlat 2016. december 13-tól, a BVA által működtetett Budapest Projekt Galériában (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.) látható. További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.