Hatalmas oroszlánt festenek a Duna-parti házak falára

"Sétáló fényfestés" lesz 2016. december 5-én, 19:00 és 19:30 között Budapesten. A Szabadság híd és Margit híd közötti szakaszon, a rakparton sétálva bárki nyomon követheti a főváros címerállatának szimbolikus fejlődéstörténetét.

 

Különleges programmal színesíti Budapest arculatát a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. A Duna pesti oldalán található belvárosi házak falán megelevenedő grandiózus fényfestést a 2016. októberében indított Neked mit jelent Budapest? szógyűjtő kampány keretein belül rendezik meg. A budapesti lakosok aktív közreműködésével életre keltett kampány arra irányult, hogy kiderüljön, milyen gondolatokat, szavakat ébreszt az itt élőkben Budapest.

Az inspiráló projekt folytatásaként a kampány művészeti partnere, a nemzetközileg is elismert magyar LaLuz Visuals fényfestő-csoport alkotói vállalták, hogy Budapest egyik címerállata, az 'Oroszlán' segítségével mutatják be a lakosság által beküldött és leggyakrabban előforduló szavakat, melyek listája megtekinthető a BVA honlapján, a www.enbudapestem.hu oldalon.

Az egyedülálló fényfestés során az alkotók egy sétahajóról vezénylik a vizuális élményt és fantasztikus mozgóképekkel lehetünk tanúi a 20 méter nagyságú oroszlán útjának, melynek kultúrtörténeti jelentőségű képei között villannak fel a lakosság által beküldött szavak is.

A fényfestés mindkét rakpartról látható lesz. Budáról a távolság miatt tovább lehet követni az oroszlán útját, a pesti oldalról viszont testközelből látszik majd a közel 20 méteres sétáló oroszlán. A vetítés során a Szabadság hídtól egészen a Margit hídig követhetik az érdeklődök a látványosságot.

A Neked mit jelent Budapest? kampány zárásaként december 13-án, a BVA által működtetett Budapest Projekt Galériában nyíló kiállítás kelti életre a szógyűjtés eredményét.

Az egyedülálló program megvalósításához megfelelő időjárási viszonyok szükségesek, ezért a Kövesd az Oroszlánt! sétáló fényfestés rossz idő esetén elmaradhat, és egy későbbi időpontban rendezik meg. Az esetleges változásról a szervezők az esemény Facebook oldalán adnak tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek