Karácsonyi miniváros nyílik a Várkert Bazár adventi vásárában

Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje, Csipkerózsika táncjáték, Régi korok karácsonyát idéző kiállítás, street food, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó - november 27-től december 24-ig Európa legnagyobb gyertyainstallációjával és számos programmal várja a Várkert Bazár a látogatókat.

Fotó: Várkertbazár.hu

Az „Angyal zenéje gyertyafény" Régi korok karácsonya című kiállításon a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg a Déli palotákban, az „Énekeljünk víg örömmel" adventi kórusfesztivál fellépései pedig meghitt ünnepi pillanatokat idéznek fel minden adventi hétvégén a Gloriett kupolái alatt - olvasható a közleményben.

Az adventi vasárnapokon délután három és hét óra között különleges téli gyerekvilág elevenedik meg a Várkert Bazár Rendezvénytermében és az előtte lévő aulában, ahol a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek. Ugyanitt díszíthetnek mézeskalácsot vagy saját kezűleg készíthetnek szaloncukrot is, a legkisebbeket pedig interaktív gyerekjátszójában várják. De lesznek gyermekelőadások, koncertek, táncos programok és jégpálya is.

Gyertyagyújtással is várják a látogatókat, ahova minden adventi vasárnap népszerű írókat, előadóművészeket hívnak, akikkel együtt gyújtják meg az adventi koszorúk egy-egy gyertyáját. Az épületegyüttes előtt az idén is megcsodálhatjuk a Hello Wood által készített, közel 7 méteres adventi gyertyainstallációt. Az idei adventi programsorozat különlegessége a Várkert Bazár előtti karácsonyi vásár: a Hello Wood egyedi faházaiból felépített minivárosban a Népművészeti Egyesületek Szövetségének iparművészei termékei is megvásárolhatók lesznek.

A vásárról a gasztronómiai ínyencségek sem hiányozhatnak, a Magyar Street Food Egyesület tagjaiból álló csapat látványkonyhája kínálja majd a legjobb falatokat, amelyeket a vásár közepén felépített melegedő sátorban, csodálatos panoráma mellett fogyaszthatnak el. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek