Bombát találtak a Dunában, csak Kelenföldig járnak a vonatok

A Duna medrében talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest IX. és XI. kerületében. Az intézkedés érinti a Déli összekötő vasúti híd vonatforgalmát is.

 

A ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomások között 10 órától várhatóan 13 óráig szünetel a forgalom, emiatt a Budapest–Győr– Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pécs vasútvonalakon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak, olvasható a MÁV közleményében.

A Budapest–Szombathely/Sopron közötti InterCity vonatok, valamint a Budapest–Bécs/Salzburg/München közötti EuroCity és railjet vonatok Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak.

A Budapest–Pécs InterCity vonatok csak Kelenföld és Pécs között közlekednek, az S36-os személyvonatok csak Kelenföld és Tárnok között, a G43-as gyorsított személyvonatok pedig csak Kelenföld és Székesfehérvár között járnak.

A Budapest-Keleti–Kelenföld és Kőbánya-Kispest–Kelenföld szakaszra megváltott menetjegyek a Déli pályaudvar és Kelenföld között is érvényesek, illetve amennyiben az utazásról ezen a szakaszon lemond az utas, akkor a különbözetet visszatéríti a vasúttársaság.

A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson vagy a Déli pályaudvaron szállhatnak át a BKK járataira. Autóbuszos vonatpótlásra a Rákóczi híd lezárása miatt nem lesz lehetőség.

Az érintett vonatok közlekedéséről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján ( www.mavcsoport.hu), valamint a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazásban olvasható, illetve a MÁVDIREKT vonalain, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon, Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon kérhető.

A kialakult helyzet miatt utasai megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek