Csatni-kóstolós indiai vegán fesztivált tartanak Óbudán

A vegán gasztronómiáról szól minden program október 9-én az óbudai Lélek Palotájában, ahol a látogatók egészen közelről ismerkedhetnek meg az indiai konyhaművészettel, csatnit és szabdzsit kóstolhatnak, a palota kertjében pedig emésztést segítő ászanákat gyakorolhatnak.

Fotó: Lélek Palotája / Facebook

 Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell, az indiai ételek ezért színesek, táplálóak és változatosak. De a vasárnapi rendezvényre látogatókat nemcsak az ájurvéda alapismereteibe vezetik be. Számos szakács bemutatóján vehetnek részt, kérdéseket tehetnek fel a különböző ételkészítési technológiákkal kapcsolatban, és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják.

Fotó: Kusumanjali devi dasi / Lélek Palotája

 Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával, valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), az aromás italok, a fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek. A rendezvényen Németh Kristóf, Bucsi Annamária, Hajdú Balázs és Stőhr Gréta is részt vesz, akikkel a főzőshowkon, kerekasztal-beszélgetéseken és stand-up előadáson lehet majd találkozni.

De a vegán konyha egyéb lehetőségeit is bemutatják vasárnap. Így aztán szó lesz arról, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ételeinket vegán módon, hogyan lehet finomságokat gyorsan, főzés nélkül összeállítani, és, hogy milyen gluténmentes sütési alternatívákat érdemes kipróbálni.

Fotó: Lélek Palotája / Facebook

 A szervezők a fesztiválra gyerekfoglalkozásokkal is készülnek, de a főzések, előadások és különböző mérések mellett lesz szórakoztató színpadi program és kirakodóvásár is. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola a Lélek Palotája kertjének végében jógikus programokkal és emésztést segítő jógagyakorlatokkal várja a látogatókat. A főiskola épületében pedig az egészséges táplálkozás orvosi, etikai és mindennapi vonatkozásával kapcsolatban tartanak előadásokat.

Indiai vegán gasztrofesztivál
Mikor? 2016. október 9., vasárnap, 11.00-17.00-ig
Hol? Óbuda, Lehel u. 15-17. vagy a másik, Attila u. 8. bejárata felől
Belépő: 950Ft/felnőtt, 750Ft/nyugdíjas, 14 év alatt ingyenes; vagy korlátlan ital- és ételfogyasztás esetén 3000Ft
További információ: Lélek Palotája
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek