Tavaszig látogatható az egyiptomi kiállítás az egri várban

Február 28-ig hosszabbítják meg a budapesti Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményéből az egri várban nyílt tárlatot.

 

Az egri Dobó István Vármúzeumban tavasz óta látogatható az a kiállítás, amely a Szépművészeti Múzeum időszakos bezárásának köszönhetően közel száz műtárgy bemutatásával idézi fel az ókor nagy civilizációja, az Egyiptomi kultúra világát.

A Gergely-bástya és a Hippolit-kapuFotó: Pásztörperc / Wikipedia

A tematikus egységek bepillantást engednek az egyiptomi hétköznapok, a túlvilághit, így a fáraók, az istenek, a születés vagy a halál misztériumába. A kiállítás mellett külön előadássorozatot is tartanak Az ókori egyiptomi istenek és templomok, Az ókori egyiptomi túlvilág, Az ókori egyiptomi írások, Az egyiptomi kultúra hatása Európára, Egyiptománia és Aegyptiaca-gyűjtés Magyarországon témáiban - olvasható a Dobó István Vármúzeum oldalán.

Eredetileg úgy volt, hogy a Dobó-bástyában csak hat hónapon át, október végéig lesz látogatható a kiállítás. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban február 28-ig hosszabbítják meg a tárlatot, amit a nyitás óta több mint 40 ezren láttak. 2017 tavaszától pedig Pécsre költöztetik a kiállítást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek