» Közel

Összedobták a pénzt egy strandlépcsőre a velencefürdőiek

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nem kapták vissza megígért lépcsőjüket, ezért összedobták a rávalót, és csináltattak egyet maguknak. A helyieknek köszönhetően újra két lépcső vezet a vízbe a velencefürdői szabadstrandon.

Néhány hete írtunk a Travelón a velencefürdői szabadstrand kálváriájáról, amelyet májusban még teljesen meg akartak szüntetni, majd a mellette fekvő fizetős strand üzemeltetője júniusban - a helyiek tiltakozásának eredményeként - egy ficaknyi területet mégiscsak visszaadott az általa leválasztott területből. Igaz, ezt az egyetlen lépcsővel meghagyott kis ficakot is körbekerítette. 

A fizetős strandon még a legnagyobb kánikulában is jóval kevesebben vannak, mint a szabad partszakaszon
A fizetős strandon még a legnagyobb kánikulában is jóval kevesebben vannak, mint a szabad partszakaszonFotó: Bódi Károly / Travelo

"A szabadstrandra sokan járnak, így megígérték azt is, hogy visszakapjuk a második lépcsőt is. De csak egyet hagytak meg nekünk, ami jóval keskenyebb, és egyszerre csak egy irányban használható”– utalt akkor a Travelo szerkesztőségét megkereső olvasónk arra a lépcsőre, amely korábban a szabadstrandé volt, ám a terület leválasztása után a fizetős részre került. A polgármester akkor megígérte a helyieknek, hogy rövid időn belül visszakapják, és továbbra is két lépcső lesz a strandon.

"Ezt az ígéretét azonban a mai napig nem teljesítette. A nyár folyamán naponta történtek sorozatos balesetek, mert az egyetlen keskeny lépcső túl volt terhelve, és a lökdösődés által sokan komoly vágásos sérülést szenvedtek" - írta szerkesztőségünkbe érkezett levelében Bódi Károly, aki augusztus elején néhány velencefürdői nyaralótulajdonossal együtt a parton egy új lépcsőre kezdett gyűjteni.

Fotó: Bódi Károly / Travelo

Százötvenezer forintért csináltattak egy szélesebb, stabilabb, gyerekkorláttal is ellátott lépcsőt. Ez az összeg a településen élők, a helyi nyaralótulajdonosok, összesen 165 önkéntes adakozó 500 vagy egy-két ezer forintos hozzájárulásából gyűlt össze. A lépcső néhány nap alatt elkészült, augusztus 14-én pedig át is adták a strandolóknak.

"Ez nem csak egy lépcső. Ez a mi lépcsőnk. Ez az esemény is bizonyítja, hogy mennyire ragaszkodunk a mi kis nomád strandunkhoz"- fogalmazott Bódi Károly, aki a helyiekkel együtt mindent elkövet azért, hogy szabadstrandjukat az elkövetkező években is ingyen és teljes hosszúságában használhassák, ahogy az elmúlt negyven évben is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.