Állati hétvégét tartanak a szentendrei skanzenben

A paraszti gazdaság jószágai lesznek főszereplői a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum programjainak augusztus 20-án és 21-én, amikor izgalmas bemutatókon keresztül és mókás feladatok segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók a háziállatokkal.

Az augusztus huszadikai hétvégén minden a háziállatokról szól a szentendrei skanzenben, így azok is testközelbe kerülhetnek a jószágokkal, akik eddig csak képeskönyvben látták őket. A magyar lófajták bemutatóján hucul, lipicai, nóniusz és más legendás fajokkal találkozhatnak az érdeklődők, sőt, egy falkányi vendégkutya ügyességét is megcsodálhatják, mert az egyik kutyaiskola a látogatók kedvéért ide helyezte át szombati foglalkozásait.

Fotó: Szentendrei skanzen

A skanzenesek egy felfedező túraútvonalat is kialakítottak, amely mentén szárnyas, tejes-vajas fejtörővel lehet találkozni, de lesz majd többek között malacpuzzle, szekérszerelés, almozás, tojásszedés és gyapjúmosás is. Egész nap közlekedik a lovaskocsi, és a gyerekek még a múzeum szelíd szamara által húzott csacsikordéra is felülhetnek.

Ezen a hétvégén is kézműves foglalkozások sora várja a családokat, amelyeken fonalból készült pulik, fonott ostorok, faragott pásztorbotok, rongybabák, állatos fülbevalók, csutkacsacsik garmadáját készíthetik el. A legkisebbeket zenés ölbéli játékok várják, a valamivel nagyobbak pedig állatos képeket színezgetnek és állatmeséket hallgathatnak a meseszobában. Szombaton bábelőadás, vasárnap gyerekkoncert is szórakoztatja majd a skanzenbe kilátogatókat. A programokról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek