A fesztiválozók feje fölött lógnak a cirkuszosok a Szigeten

Az idén egy francia társulat, a Transe Express előadásával várja a közönséget a Nagy utcaszínház az augusztusi Sziget fesztiválon, ahol megnyitja porondját a Cirque du Sziget is.

Az augusztus 10-től 17-ig tartó Sziget fesztiválra a 2006-os és 2007-es fellépése után idén újra ellátogat a Transe Express francia utcaszínházi társulat. Legújabb produkciójuk, a Mú című előadás varázslatos utazásra invitál Jules Verne világába, ahol a víz alatti mélységben, tűzön és levegőn át követhetik a nézők a társulat tagjait egészen a Holdig. A látványos produkció színészek, akrobaták, táncosok, énekesek, zenészek, színek és fények segítségével kalauzolja a közönséget a fantázia világába, térben és időben egyaránt.

A Transe Express szabadtéri előadásainak egyik előnye, hogy lényegesen közvetlenebb kapcsolat alakul ki a közönséggel, hiszen az egyes jelenetek a nézők előtt, körül és fölött játszódnak. A társulat produkciója augusztus 11. és 15. között minden este látható.

 

Fotó: Fűrész Zsolt / Sziget.hu

A Cirque du Sziget helyszínen is látványos előadások várják az közönséget. Idén ezek nem egy, hanem két, egyenként csaknem 640 néző befogadására alkalmas sátorban, valamint a mellettük felállított szabadtéri színpadon kapnak helyet. A műsorba olyan nemzetközileg is elismert újcirkuszi társulatok produkciói kerültek be, mint a Soap (D), a Circa (AUS), a Marcel et ses droles de femmes (F), a Les Dudes (CAN) vagy éppen a Quebeci Cirkusz Iskola közös estje a Baross Imre Artistaképző növendékeivel. A híres hazai cirkusztársulat, a Recirquel szintén fellép a fesztiválon.

A Cirque du Sziget előadásait augusztus 11-tól 16-ig láthatják a fesztiválozók. A programok minden nap a szabadtéri színpadon kezdődnek, majd a két cirkuszi sátorban felváltva mutatják be a darabokat késő délután, valamint a nagyszínpad koncertjeit követően. A helyszín programját minden nap egy félórás tűzzsonglőr show zárja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek