A férfilélek rejtelmei a Balaton partján

A férfilélek rejtelmei a Balaton partján

Szerelmek és szeretők, játszmák és őszinteség, foci és költészet: július utolsó hétvégéjén többek között Tóth Vera, Csányi Sándor, Grecsó Krisztián, Szervét Tibor, Badár Sándor és Ötvös András látható a Kultkikötő színpadain – olvasható a szervezők közleményében. Mutatjuk a legszimpatikusabb programokat.

 

Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz LászlóFotó: Kultkikötő

Balatonföldváron július 28-án, csütörtökön este Kollár-Klemencz László dalszerző, frontember (Kistehén) és Grecsó Krisztián író Nők, nők, férfiak című közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák. A zenés kalandozás különlegessége, hogy a rockzenész prózaíróként, az író pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Balatonbogláron július 29-én, pénteken A csemegepultos naplója című vígjátékban egy parádés jutalomjátékot láthatunk. A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz, és hogy csemegepultosnak áll. Hogy színt vigyen az életébe beleveti magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe. "A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam." Egy darabig minden jól alakul... Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

 

A csemegepultos naplójaFotó: Kultkikötő

Július 30-án, szombaton Bogláron a kaposvári Csiky Gergely Színház Sóska, sültkrumpli című vígjátéka várja a nézőket. Balatonfenyvesen július 31-én, vasárnap Badár Sándor stand up-estje dolgoztatja meg a nevetőizmokat. A humorista az iskola után 12 évig a vasútnál dolgozott, először bakterként, majd forgalomirányítóként. Szöveget nem szeret tanulni, a felvételeken legtöbbször improvizál. 2003 óta fellép a Dumaszínházban. Nem hivatalos rekordként egyszer hét és fél órán át beszélt a közönséghez.

 

Szőlőszem Kálmán kalandjaiFotó: Kultkikötő

De a gyerekek se maradnak program nélkül: Fenyvesen csütörtökön és pénteken délelőtt, Bogláron pénteken és szombaton délelőtt, Földváron pedig szombaton és vasárnap délelőtt bábszínház és mese, játék és nevetés várja őket. Fabók Mancsi Vitéz László legendás alakja mellé Vas Juliskát varázsolja egy mesébe. A Batyu Színház pedig igaz mesét mond a vagyonról és a boldogságról. Siófokon július 31-én, vasárnap 10.00 órakor Écsi Gyöngyivel, a csodálatos mesélő Szőlőszem Kálmán kalandjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek