Kollektív szekérhúzással ünneplik az indiai kultúrát

Jóga, indiai zenei bemutató, hennafestés, dobshow, gyerekprogramok, ételkóstoló és indiai bazár - csak néhány program a szombati Szekérfesztiválról. A vallási tolerancia ünnepeként ismert fesztivál a Vörösmarty térről indítja szekerét, amelyet a közönség délutánra húz be a Városligetbe.

Fotó: Szekérfesztivál

Szombaton 10 órakor kezdődik a 23. Szekérfesztivál, amelynek szekere a fővárosi Vörösmarty térről indul és a Deák tér - Andrássy út - Hősök tere - Városliget útvonalon halad. A szekér 13 órára érkezik a Városligetbe. "A fesztivál a tolerancia, a lelkiség és az erőszakmentesség szimbóluma. A hívők a szekér húzásával fejezik ki jelképesen azt a vágyukat, ahogy szeretnék magukat visszahúzni, közelebb hozni Istenhez" - fogalmaznak közleményükben a szervezők. A menet előtt az előző évekhez hasonlóan most is lovasok, táncosok és gólyalábasok haladnak.

A Városligetbe érve aztán a zöld füves területen estig tartó India Fesztivállal várják az érdeklődőket, ahol India kultúráját a gasztronómiától kezdve a művészeteken át egészen az önismereti, filozófiai mélységekbe merülve ismerhetik meg. De lesz jóga, indiai zenei bemutató, hennafestés, tánckavalkád, dobshow, számos gyerekprogram, előadások, kérdezz-felelek programok, ételkóstoló és indiai bazár is. A színpadi műsort Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete nyitja meg. A rendezvény ingyenes, a programokról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek