A nyár legjobb vízparti fesztiváljai Zamárditól a horvát tengerpartig

Fővárosban, szigeten, világsztárok koncertjeire mulatva, tó partján fűben ülve jazzt hallgatva, vagy bulihajóról fejeseket ugrálva látja inkább magát az idei fesztiválszezonban? Vágyjon bármelyik életérzésre, itthon és külföldön is talál hasonló jellemzőkkel bíró bulikat. Mutatjuk a választékot!

Pár nap, és startol a nyári fesztiválszezon. Összeszedtünk hat fesztivált itthon és viszonylag a közelben, ahol hatalmas vízparti buli várja a látogatókat. Van, ahol lágy jazzre lehet a fűben ülve merengeni, és van, ahol már kora délután bulihajón veretik majd az emberek. A közeli és távoli fesztiválokat párba állítottuk, így többek között az is kiderül, hova menjen az, aki például a Sound hangulatára vágyik, de tengerparton feszítene a Balaton helyett. Ön hogyan, és hol szeretne bulizni?

Szigeten, fővárosban, világsztárokkal...

...itthon: Sziget Fesztivál

Mikor? Augusztus 10-17.

Hol? Budapest, Magyarország

Milyen? Ha van olyan fesztivál, amit senkinek nem kell bemutatni, akkor egyértelműen a Sziget az. A szervezők évek óta hangsúlyozzák, hogy a sztárfellépők (érkezik például Rihanna, a Muse, a Kaiser Chiefs, Róisín Murphy, a The Cheimcal Brothers) ugyanolyan fontosak, mint a különböző látvány- és élményelemek. Ez idén is így lesz, rengeteg egyéb program, installáció és különleges világítás hozza majd hangulatba a fesztiválozókat.

Galéria: Vízparti fesztiválokFotó: Sziget Fesztivál / Facebook

Idén egyébként fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek a várhatóan telt házas bulira. A bejáratoknál található check-in rendszeren csak személyazonosító okmánnyal lehet majd átjutni.

Mennyiért? 7 napos bérlet 82 ezer forint, napijegy 18 ezer forint.

Honlap:Itt.

...külföldön: INmusic Festival

Mikor? Június 20-22.

Hol? Zágráb, Horvátország

Milyen? A zágrábi INmusic Festival meglepően sok hasonlóságot mutat a mi Szigetünkkel: ez az ország legnagyobb szabadtéri fesztiválja, ezt is fővárosban rendezik, és ezt is szigeten rendezik.

INmusic Festival / INmusic Festival Galéria: Vízparti fesztiválokFotó: Facebook

Viszont ezt nem egy folyónál, hanem egy tónál tartják, sokkal rövidebb és egészen bizarr módon hétfőtől szerdáig tart. A horvátoknál idén olyan nagy nevek lépnek majd fel, mint PJ Harvey, a Florence and the Machine vagy a Django Django.

Mennyiért? 47 euró (15 ezer forint), ha kempingezni is akarunk az még 34 euró (11 ezer forint), napijegy 40 euró (12 500 forint)

Honlap:Itt.

Vízparton, jazzt hallgatva...

...itthon: Paloznaki Jazz Piknik

Mikor? Augusztus 4-6.

Hol? Paloznak, Magyarország

Milyen? Az elmúlt öt év alatt a rendezvény több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, hamisítatlan Balaton-felvidéki hangulattal, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal. A fesztivál nulladik napján a francia house és nu jazz formáció, a világhírű St Germain ad egész estés koncertet.

Paloznaki Jazz Piknik / Paloznaki Jazz Piknik Galéria: Vízparti fesztiválokFotó: Melczer Zsolt

A folytatásban fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. De fellép Harcsa Veronika és a BinJip, Csemer Boggie, a Pankastic!, a Juhász Gábor trió, valamint Jász András és Barátai. A Sáfránkert étterem melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd egy vagy kétszemélyes formációkban.

Mennyiért? Elővételes jegyárak június 19-ig: nulladik napi jegy 5900 forint, napijegy 6900 forint, 2 napos bérlet 8900 forint, 3 napos bérlet 12 900 forint.

Honlap:Itt.

...külföldön: Montreux Jazz Festival

Mikor? Július 1-16.

Hol? Montreux, Svájc

Milyen? A fesztivált idén ötvenedik alkalommal rendezik meg a Genfi-tó partjának Riviéra hangulatú településén. Két héten át elegáns hangversenytermektől a kaszinón és a tóra néző panorámás teraszokon át a medencepartig mindenhol szól a zene – és a fesztivál nevével ellentétben nem csak a jazz. A fellépők között olyan neveket is találunk, mint a Muse, PJ Harvey, Simply Red, a Sigur Rós, vagy Lana del Rey.

Montreux Jazz Fesztivál: Music in the Park, az egyik ingyenes helyszín Galéria: Vízparti fesztiválokFotó: Facebook

Mennyiért? Aki minden koncertet szeretne megnézni, annak nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia (erről mindjárt). Viszont a jó hír, hogy akár teljesen ingyen is jót mulathatunk itt – de persze ne feledjük, a szállás és az evés-ivás miatt így sem fogunk olcsón kijönni. Ez ugyanis nem az a sátrazós, egy hétig hot dogot zabálós esemény. A komplett ingyenes programot itt találják, nyolc színpadon háromszáz koncert lesz jegy nélkül látogatható. Még a medencés buli is ingyen van, igaz, a konkrét medencehasználatért 5 svájci frankot (1500 forint) elkérnek, de ez az alábbi árak fényében elég nevetséges összeg.

A minden koncertre érvényes "All Music Pass" ugyanis egy embernek 1420 svájci frankba (413 ezer forintba), két embernek 2600 frankba (756 ezer forintba) kerül. Ha most sokkot kapott az áraktól, megnyugtatjuk: a koncertekre egyesével is lehet venni jegyet, kb. 60 svájci franktól (17 ezer forint) indulnak az árak, a határ persze a csillagos ég (a Muse koncertjére pl. 385 frankba kerül a legdrágább jegy, ez 110 ezer forintot jelent). Ezzel együtt sok koncertre már most elkelt az összes jegy, szóval érdemes előre beszerezni a belépőket.

Honlap: Itt.

Strandon elektróra és hip-hopra segget rázva...

...itthon: Balaton Sound

Mikor? Július 6-10.

Hol? Zamárdi, Magyarország

Milyen? Idén már tizedik alkalommal rendezik meg a "prémium fesztivált" a Balaton déli partján. Idén fellép többek között Chris Brown, Tyga, Macklemore&Ryan Lewis, Fritz Kalkbrenner vagy éppen a tranceben utazó Armin Van Buuren. Az idei fesztivál újdonsága, hogy minden nap délután kettőtől este hatig hajós bulikon lehet alapozni. Erre külön jegyet kell váltani, a belépő árában a transzferbusz is benne van, ami Zamárditól a siófoki kikötőig szállítja a fesztiválozókat.

Balaton Sound Galéria: Vízparti fesztiválokFotó: Mozsi Gabor / Facebook

Mennyiért? 5 napos bérlet 58 990 forint, napijegyek 17 000 forint. A hajós bulira a jegy 9900 forint, Sound bérlet mellé 7500 forint.

Honlap:Itt.

...külföldön: Fresh Island Festival

Mikor? Július 12-14.

Hol? Pag sziget, Horvátország

Milyen? Akinek a Balaton Sound a hajós bulik, a bikiniben lazulás miatt jön be, a line-upból pedig leginkább a rapperek ragadták meg, de idén inkább külföldre vágyik, annak a horvátországi Pag szigetén a helye. Itt rendezik meg Európa legnagyobb hip-hop és r&b fesztiválját. Szintén fellép Chris Brown, de koncertet ad Wiz Khalifa, és az amerikai r&b énekesnő, Kehlani is. A Soundhoz hasonlóan itt is lesznek hajós bulik, amik a novaljai kikötőből indulnak.

Fresh Island Festival Galéria: Vízparti fesztiválokFotó: Facebook

Mennyiért? 3 napos jegy 79 euró (25 ezer forint), napijegy 49 euró (15 ezer forint). A bulihajókra itt is külön kell jegyet venni, ez 30 euróba (9500 forint) kerül.

Honlap:Itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek