Szombattól él a nyári menetrend a vonatokon

A következő hetekben megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazások miatt a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet.

 

Szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, a több mint egymilliós, nyári, balatoni utasforgalom kiszolgálása érdekében. Csökkenő menetidők, korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity kocsik, nagykapacitású kerékpárszállító kocsik, utasokat segítő diákmunkások teszik kényelmesebbé az utazást - olvasható a MÁV-START közleményében.

A hétvégi csúcsforgalomban érdemes a mentesítő járatokat: a Tekergő, Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni; a bulizóknak a Bagolyvonatokat ajánlják. A balatoni állomásokra és megállóhelyekre a korábban megszokottnál rövidebb idő alatt lehet eljutni Budapest irányából, az elmúlt években Kelenföld–Székesfehérvár és Lepsény–Szántód-Kőröshegy szakaszokon elvégzett pályafelújításoknak köszönhetően. Idén például a Balaton expresszel, mintegy 15 perccel rövidebb menetidővel 71 perc alatt el lehet jutni Siófokra, Keszthely pedig 2 óra 39 perc alatt érhető el Kelenföldről. Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, illetve Szombathelyről is közvetlen vonat indul a Balaton északi parti üdülőhelyeire. Pécsről Fonyódon át Tapolcára naponta közlekedik egy vonatpár.

A MÁV a nyári menetrend idejére több kedvezménnyel is készül. 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezők, és kedvezményt adnak a fesztiválokra utazóknak is. Az idén is lesz Balaton Mix jegy, amellyel a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain lehet utazni. A diákok a nyárra vakáció bérletet válthatnak, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek