» Közel

Szombattól él a nyári menetrend a vonatokon

| | Nem érkezett még hozzászólás
A következő hetekben megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazások miatt a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet.

Szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, a több mint egymilliós, nyári, balatoni utasforgalom kiszolgálása érdekében. Csökkenő menetidők, korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity kocsik, nagykapacitású kerékpárszállító kocsik, utasokat segítő diákmunkások teszik kényelmesebbé az utazást - olvasható a MÁV-START közleményében.

A hétvégi csúcsforgalomban érdemes a mentesítő járatokat: a Tekergő, Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni; a bulizóknak a Bagolyvonatokat ajánlják. A balatoni állomásokra és megállóhelyekre a korábban megszokottnál rövidebb idő alatt lehet eljutni Budapest irányából, az elmúlt években Kelenföld–Székesfehérvár és Lepsény–Szántód-Kőröshegy szakaszokon elvégzett pályafelújításoknak köszönhetően. Idén például a Balaton expresszel, mintegy 15 perccel rövidebb menetidővel 71 perc alatt el lehet jutni Siófokra, Keszthely pedig 2 óra 39 perc alatt érhető el Kelenföldről. Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, illetve Szombathelyről is közvetlen vonat indul a Balaton északi parti üdülőhelyeire. Pécsről Fonyódon át Tapolcára naponta közlekedik egy vonatpár. 

A MÁV a nyári menetrend idejére több kedvezménnyel is készül. 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezők, és kedvezményt adnak a fesztiválokra utazóknak is. Az idén is lesz Balaton Mix jegy, amellyel a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain lehet utazni. A diákok a nyárra vakáció bérletet válthatnak, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.