» Közel

24 éves lány kapta a havi egymilliós balatoni álommelót

| | Nem érkezett még hozzászólás
A szerencsés győztes szállást, étkezést és belépőket is kap a fesztiválokra, sőt egy autót sofőrrel és egy hajót kapitánnyal.

A turisztikai álomállást azért hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy a fiatalabbak körében is rávilágítsanak arra, milyen sokszínű a Balaton, ahová a nyáron feltétlenül érdemes elutazni. A szerencsés győztesnek az lesz a dolga, hogy végigbulizza a nyarat, mindenhonnan bejelentkezzen, majd megossza a véleményét másokkal az online felületeken.

Szállást, étkezést és belépőket is kap a fesztiválokra, sőt egy autót sofőrrel és egy hajót kapitánnyal – amire nagy szüksége lesz, ugyanis legalább 25 eseményre kell majd ellátogatnia a Balaton száguldó riporterének.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.Fotó: Csudai Sándor - Flickr Vision

A szerencsés kiválasztott két héten át ismerkedik a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel, külön képzést is kap Budapesten, bemutatkozik majd több újság és televízió szerkesztőségében is, mielőtt megkezdi majd a munkát.

Éskovács Péter, a zsűri egyik tagja elmondta: sokan azt képzelték, hogy az 1.000.000 Ft-ért csak bulizniuk kell, mások nem túl sokat tudtak a Balatonról. Jó néhányan jelentkeztek a tó körüli településekről is. Volt jelentkező Erdélyből, a Felvidékről, Ausztriából és Hollandiából is.

A sárvári Baywatch-lány és az angol királynő tudósítója

Az első hazai állomállást ugyanebben az évben a sárvári fürdőben hirdettek meg. A különös, első látásra beugratásnak tűnő, úszómestert kereső hirdetésre 150 lány jelentkezett. E szerint a sárvári „álomállás” betöltésére mindazon nők pályázhattak, akik már elmúltak 16 évesek, de még nem töltötték be 99. életévüket. A munkára csak olyan jelentkezők leveleit várták, akik beleillenek a „természetes szépség” kategóriájába. A nyertesnek a nettó negyedmilliós fizetés mellett, egy exkluzív szállodai elhelyezést kínáltak a munka 10 napja alatt.

A sárvári Baywatch-lány munkaköri leírásában szerepelt, hogy figyelemmel kell kísérnie a fürdőbe érkező turisták viselkedését a vízben és a medencék körül egyaránt. Amennyiben a vendégeknek információra van szüksége a fürdő szolgáltatásairól, abban is segítséget kell adnia

Hasonló állásokat már hirdettek a világ számos országában, az elsőt Ausztráliában, ahol 2009-ben a Nagy-korallzátonynál fekvő Hamilton-szigeteken 150 ezer ausztrál dolláros (22 millió forint) fizetésért lehetett valaki hivatásos turista.

A szlovéniai Velika planina ökofalu a szeptemberi nyitás alkalmából kínál álommunkát: a jelentkezőket, akik kettő vagy négy héten át dolgoznak majd a meseszerű helyen. Releváns tapasztalatot vagy bármilyen különleges képességet, tudást nem is várnak el. A szerencsés kiválasztott feladata pedig a központ ügyeinek kezelése, programok szervezése a vendégek számára, és persze gondos gazdaként vigyáznia kell majd az ökoresort állataira és felelnie a napi betevőéért.

Legutóbb az angol királynő mellé kerestek olyan munkatársat, aki 140 karakterben, a Twitteren tudósítja a nagyvilágot II. Erzsébet útjairól. A munkáért pedig elég meghökkentő fizetést kínáltak: 71 ezer dollárt, vagyis több mint 19 millió forintot egy évben. Itthon néhány hete hirdették meg Füred kapitány gyermekeknek szóló álomállását, amelyben kölyök éttermi kritikusokat keresnek a Balaton partjára.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.