» Közel

Hollywood-napokat rendeznek Borsod megyében

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az amerikai filmek fellegvára a központi témája annak a Magyar Hollywood Túra című speciális rendezvénysorozatnak, amely pénteken indul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén, a Paramount Pictures-t alapító Zukor Adolph szülőhelyén, írja az MTI.

A szervezők közleménye szerint Északkelet-Magyarország számos filmes hírességet adott a világnak. A hollywoodi filmipar jeles magyar származású filmeseit bemutató, szeptemberig tartó rendezvénysorozat keretében Ricse mellett Nagylócot, Rózsa Miklós Oscar-díjas zeneszerző gyermekkori nyarainak színhelyét, ésTolcsvát, William Foxnak, a Fox Film Corporation alapítójának szülőhelyét is megismerhetjük. De Mátészalkára, ahonnan Tony Curtis híres amerikai színész családja származik, Kisvárdára, Victor Varkoni némafilmes színész szülővárosára, és Miskolcra, Emerich Pressburger Oscar-díjas forgatókönyvíró, filmrendező és producer szülőhelyére is sor kerül.

A fent említett településeken a helyi önkormányzatokkal együttműködve Hollywood-napokat tartanak, ezeken a közönség megismerheti az ott született vagy oda kötődő hollywoodi hírességek helyi gyökereit, életútját, eredményeit.

Az első Hollywood napot az alig kétezer lakosú bodrogközi Ricsén tartják. Itt született Zukor Adolph 1873. január 7-én. Halálának 40. évfordulója alkalmából emléktáblát avatnak, majd a Közönségnek mindig igaza van címmel filmes szimpóziumot rendeznek Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező, Csupó Gábor Los Angelesben élő Emmy-díjas rendező, producer és Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál igazgatójának részvételével. A programban emlékfaültetés és emlékséta is szerepel, amelynek során a résztvevők megtekinthetik a filmes mogul szülőházát, szüleinek sírját a helyi temetőben és az általa Ricsének adományozott Juhász kutat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
13 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
17 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
17 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.