Ismét japán napok az Andrássy út két oldalán

Újra japán napokat szervez a Magyar-Japán Baráti Társaság, amely június 11-én és 12-én a Hopp Ferenc Múzeumban és a Kogart Házban várja a látogatókat. A rendezvényen Japán misztikusnak tűnő kultúráját, hangulatáta és gasztronómiáját ismerhetik meg a látogatók.

A Hopp Ferenc Múzeumban a teák kedvelőit a teaceremónia, a japán sportok iránt érdeklődőket a karatésok és kardművészek bemutatója, míg a zenekedvelőket Kenéz László bambuszfurulya-művész és a Kiyo-Kito Taiko együttes dobkoncertje várja. Emellett nem maradnak program nélkül a japán képregény- és rajzfilmrajongók sem, a cosplayversenyen a szerepjáték-kedvelők mutatják meg őrült és parádés öltözeteiket.

The Asahi Shimbun / Europress / Getty

 A múzeum kertjében az origami mellett kalligráfia-bemutató is lesz, amely a betűírás művészetét ismerteti meg az érdeklődőkkel, a mesesarok pedig izgalmas történetekkel repíti el a hallgatókat a japán mesevilágba. A játékos kedvűeket Makó Péter 4 danos mester és társai avatják be a tradicionális táblajáték, a go rejtelmeibe. A kulturális programok mellett a rendezvény ideje alatt ki lehet próbálni a siacu masszázst is, amelyben a modern és a keleti gyógyászat több ezer éves hagyományai keverednek, és feszültség oldásra alkalmas.

Az Andrássy út túlsó oldalán, a Kogart Házban ezúttal tudományos ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket, melyek bemutatják a japán fametszetek, sírfreskók, vezetéknevek, továbbá az animék világát, illetve ismertetik a furosiki kendő használatát. Ezeken túl olyan témakörök is szóba kerülnek majd, mint a japán gazdaságpolitika, a japán hangszerek világa, vagy a magyarországi japán nyelvoktatás. A Kogart Házban várja a látogatókat a manga, haiku, cosplay és kard kiállítás is.

A helyszínen jelen lesz a Japánspecialista utazási iroda is, amelynek munkatársai praktikus és hasznos tanácsokkal látják el a Japánba utazni vágyókat, beavatják őket a távol-keleti utazások kulisszatitkaiba, és egy speciális előadással is készülnek.

A Japán Napok programjainak egy része kültéri, így rossz idő esetén érdemes érdeklődni, hogy a választott programot megtartják-e szervezők! A rendezvényre megváltott jegy minden helyszínre érvényes, és a Hopp Ferenc Múzeum időszaki kiállításai is látogathatók vele. A belépőjegy felnőttek számára naponta 1000 Ft, a kedvezményes jegy – diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft.

Japán a Travelón
Két évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének szívesen át. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ön is megnézheti ezeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek