Itt a nagy alkalom, ha szeretne a világ egyik leghíresebb űrhajósával találkozni

Itt a nagy alkalom, ha szeretne a világ egyik leghíresebb űrhajósával találkozni

Június 3-án, pénteken Budapestre érkezik a világ egyik leghíresebb űrhajósa, a kanadai Chris Hadfield. Az űrhajós "akkor került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor intenzíven elkezdte használni a közösségi média eszközeit az űrhajózás és a tudomány népszerűsítésére. Fiai segítségével az űrállomásról rendszeresen twitterezett és videókat készített. Dalt is komponált már az űrben, és űrkoncertet is adott gitárral" – írja róla a Wikipedia.

Fotó: Victor Zelentsov / NASAForrás: Travelo

 Chris Hadfield évtizedekig készült az űrrepüléseire, majd csaknem négyezer órát töltött a világűrben. Svájci bicskája segítségével behatolt egy űrállomásra, repülőgépe vezetése közben ártalmatlanná tett egy élő kígyót és átmenetileg elveszítette a látását, miközben egy Föld körül keringő űrhajó külső oldalán lógott. A közösségi médián keresztül folyamatosan tudósított űrbéli kalandjairól, videoklipet forgatott az űrállomáson, megmutatta, hogyan kell az űrben fogat mosni, és még arra is volt gondja, hogy a magyarországi rokonok kedvéért űrfotót készítsen a Balatonról.

A 2016. június 3-án 17.30 és 19.00 óra között a budapesti Akvárium Klubban dedikálja „Egy űrhajós tanácsai földlakóknak" című könyvét. A kiadó jóvoltából a helyszínen húsz százalékkal olcsóbban lehet majd megvenni a könyv angol vagy magyar kiadását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek