Idén is forog majd a 70 méter magas mobil óriáskerék Siófokon

Közel 70 méter magasról, 40 kabinból összesen 300 fő csodálhatja egyszerre a Balaton legszebb tájait idén nyáron is.

Fotó: Végh Sándor

Az egyedülálló óriáskerék még 2000-ben mutatkozott be a hannoveri világkiállításon, azóta pedig Európa városait járja minden évben. Július 1-től augusztus 21-ig ismét a Balatonra, a Siófoki Nagystrandra költözik Magyarország legnagyobb és egyben Európa legmagasabb mobil óriáskereke, amely már tavaly is lélegzetelállító balatoni panorámával kápráztatta el a látogatókat.

A szerkezet elképesztő méreteit jól mutatja, hogy össztömege egy Boeing 747-es súlyával vetekszik, magassága pedig akkora, mintha két tízemeletes panelházat raknánk egymásra. Az óriáskerék kábelei kifeszítve 2 km hosszan nyúlnának el - ez annyit jelent, hogy a Tihanyi-félszigettől lazán átsétálhatnánk rajtuk a túlpartra.

Tíz perc alatt szemügyre vehetjük a tihanyi apátságot, a völgyhidat, Badacsonyt, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot és a siófoki víztornyot. Az óriáskerék az idei évben is minden nap 15 órától fogadja a látogatókat. Az óriáskerék 40 kabinja között akadálymentesített fülke is található, este pedig 30 000 színes égő varázsolja még hangulatosabbá a hatalmas szerkezetet.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kényelmesen elérhető lesz az északi partról is az óriáskerék. A Balatoni Hajózási Zrt.-vel együttműködve Siófok Óriáskerék hajójáratok szállítják át Balatonfüredről és Balatonalmádiból Siófokra a panorámában gyönyörködni vágyókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek