Döntöttek: egyszerre 8 turistabusz lehet a budai várban

Új forgalmi rend lép életbe június 1-től a Budai Várban a turista buszok számára.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával megszületett az a végleges fogalmi rend, amely a turista buszok közlekedését szabályozza a Budai Vár felújításának ideje alatt. Eszerint 2016. június 1-től október 31-ig reggel 7 és 19 óra között egyidejűleg összesen nyolc jármű tartózkodhat a Várban, szigorúan a fel- és leszállás idejére. A buszok az előzetes regisztráció után, egyedi jelöléssel hajthatnak fel a Várba.

A regisztráció a Várkert Bazár előtti területen, a Lánchíd utcában történik, amely egyidejűleg 19 járművet képes befogadni. A buszok innen indulva kizárólag a Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Hunyadi János út útvonalon hajthatnak fel a Budai Várba.

A Hunyadi János út – Dísz tér csatlakozásánál, valamint a Dísz tér és a Palota út találkozásánál két-két megállóhely szolgál a leszállásra. A Várba történő felérkezés után a járművek csak az utasok leszállásának idejére állhatnak meg, ez után a leszállóhelyet és a Vár területét el kell hagyniuk. A buszok kizárólag a Dózsa György téren kialakított PARKING ZONE területén parkolhatnak, és a helyszínen segítő közlekedésirányító szakemberek jelzését követően indulhatnak a Vár területére az utasokért.

A regisztráció során kapott egyedi jelölésnek jól látható helyen kell szerepelnie. Fontos, hogy a városnézést követően az utasok együttesen, idegenvezetőjük koordinálásával jelentkezzenek a Palota úton a felszállásra kijelölt pontokon. Ezután a buszoknak a Palota úton lehajtva el kell hagyniuk a Várat.

Az MTÜ arra kéri a turisztikai szakma szereplőit, hogy a közlekedési rend-változást jól szervezett előkészületekkel segítsék. Amennyiben lehetőség van, próbálják meg csoportjaikat gyalogosan felvezetni a Vár területére - olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek