Idilli házikók Magyarországon - családi nyaraláshoz

Még nem találta meg álmai nyaralóhelyét belföldön, ahol jól érzi magát az egész család? Segítünk! Békebeli nádtetős panzió a Tiszánál, meseházak Zalában, panorámás ökobirtok játszótérrel a Dunakanyarban, vályogház lángost és pogácsát sütő nagymamával együtt.

A romantikus belföldi kisházakról szóló összeállításunk óriási sikert aratott, ezért úgy gondoltuk, a családosokat sem hagyjuk ki a jóból. Megkértük Kádár Tímeát, a különleges szálláshelyekre, és egyéni utazásszervezésre szakosodott Szállás másképp tulajdonosát, adjon pár tuti tippet családoknak is, ha kevésbé ismert, igényes és megfizethető helyen nyaralnának idén. Szállástippjei mellett azt is megmutatjuk, milyen tevékenységek várják az itt nyaralókat a kisházak közvetlen közelében, illetve tőlük egy picit eltávolodva.

Mintha a nagyinál nyaralnánk

A házikó: A házigazda, Ottó nagypapája emlékének szentelte a 2014-ben felújított hartai vályogházat, ahol ő maga is felnőtt. Nagymamája ma is ott él a ház egy külön bejáratú lakrészében, és lángossal, pogácsával várja az érkező vendégeket. Szóval itt nyaralni tényleg olyan, mintha a nagymamánkhoz mennénk látogatóba. Még a kert zöldségeiből, gyümölcseiből is lakmározhatunk vendégként.

Mintha a nagyinál nyaralnánk Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Szállás másképp

Mit lehet itt csinálni? A gyerekek az udvarban felépített hatalmas, gumipadlós játszótéren vezethetik le az energiájukat, de a legjobban a kutyát, kiscsirkéket, kacsákat szeretik. Rossz időben bent is sok játék várja őket. A tíz kilométerre fekvő Szelidi-tónál strandolni, horgászni is lehet, és egy tanösvényt is végigjárhatunk.

Térerő nincs, csak tér és erő

A házikó: Komlóska egy elektroszmogtól mentes tündéri zsákfalu a Zemplénben, ahol térerő nincs, csak tér és erő. A Sólyomvár-lak házigazdái, Renáta és Laci lányuk, Eszter érkezése után teljesen bababaráttá alakították a panziót (amit azóta legkisebb gyerekük, László Benedek is "tesztelt"). Így valódi kikapcsolódás ez a kisgyerekes szülőknek, még rossz idő esetén is.

Virágos falu a Zemplénben Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Szállás másképp

Mit lehet itt csinálni? A ház felső szintjén gyerekráccsal védett, rengeteg játékkal felszerelt birodalom várja a kicsiket, de a gyönyörű kertben is izgalmas játszótéren, trambulinon ugrálhatnak. A hatalmas birtokon lovak, kisgidák, baromfi, kutya és más kisállatok is vannak. A veteményes kertből nemcsak szüretelni lehet, hanem a a munkákba is be lehet segíteni. Ha pedig egy kicsit kirándulnánk, több csodás vár is elérhető közelségben van. A sárospataki, a regéci és a boldogkőváraljai sincs túl messze, autóval fél-egy órán belül mindegyiknél ott lehetünk.

Vendégház szívvel-lélekkel

A házikó: A Mandalaház egy nagyon jó minőségű anyagokból készült új vendégház Boldogkőváralján, különleges rönkfa játszótérrel, ahol irkatábla is van. Kintre van tollas-szett, labdák, homokozójátékok, bentre társas, kirakó, színes ceruzák, kifestő, kisautók, logikai játékok. A bőséges reggeli helyi termelésű anyagokból készül. Természetesen van babafelszerelés is.

Vendégház szívvel-lélekkel Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Szállás másképp

 A szobák közül kettőnek közös előszobája van, így többgenerációs vagy többcsaládos nyaraláshoz is kiváló.

Mit lehet itt csinálni? A minimum két éjszakát foglaló családoknak tematikus programajánlót küldenek, így a programok megszervezésére sem lesz gondunk. Az előző szálláshelynél emlegetett várak itt is közel vannak, illetve az ország legjobb vidéki étterméért sem kell 15 percnél többet autózni. Mivel az encsi Anyukám mondta klasszikus olasz ízeiről ismert, a gyerekek is garantáltan imádni fogják a főztjüket, nem csak a felnőttek.

Ökobirtok a Dunakanyarban

A házikó: A gyönyörű Natura Hill vendégházat a kezdetektől a fenntarthatóság jegyében tervezték: geotermikus a hűtés és a fűtés, szelektíven gyűjtik a szemetet, lebomló tisztítószereket használnak. Egyes szobák közös előszobából nyílnak, hogy akár több generáció is kényelmesen szállhasson meg, együtt, de mégis külön.

Ökobirtok Zebegényben Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Szállás másképp

 Van olyan családi szoba, ahol egy teljes fal firkafal, és emeletes, kuckós ágy van. De az egészen kicsikkel érkezőkre is gondoltak: van kiságy pihe-puha textilekkel, éjszakai lámpa, plüss állat, ami csillagot világít a mennyezetre, cumisüveg-melegítő, bébiőr, pelenkázó. A családoknak nem kell főzniük, mert isteni, helyi alapanyagokból készített fogásokat tálalnak fel az étteremben.

Mit lehet itt csinálni? A gyerekek még evés közben sem fognak unatkozni, az étteremben ugyanis játszósarkot alakítottak ki. A kertben a játszótéren tombolhatnak, míg a szülők a Dunakanyar panorámájában gyönyörködnek. A környéken csupa remek kirándulást lehet szervezni, Visegrádon a Fellegvárral és a Királyi palotával, a bob- és canopy pályával, valamint a vidám, történelmi játszótérrel egy teljes napot simán eltölthetünk.

Hová menjünk nyaralni? Prémium kempingek minden korosztálynak
Szeretné nyaralását hatalmas zöldövezettel körülvett valóságos üdülőparadicsomban tölteni? A Vacansoleil prémium kempingjei teljesen felszerelt, kényelmes mobilházakkal, bungalow sátrakkal, trendi glamping szálláshelyekkel és széleskörű szolgáltatásokkal várják az egész családot! További információért látogasson el a Vacansoleil oldalára! (X)

 Meseházak Zalában

A házikó: A Patóhegyi Borházfaluban az a legjobb, hogy egy házat egy családnak adnak ki konyhával, nappalival, két hálóval, külön kocsibeállóval és terasszal. Így nem kell aggódni, ha élénkek a gyerekek. A házigazda természetesen babafelszerelést is biztosít a házikókban.

Mesehazak a Zalában Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Mokica / Szállás másképp

Mit lehet itt csinálni? Hatalmas zöld terület van a házak mögött, ahol biztonságban futkározhatnak a kölykök. Felfedezhetik a rejtett zugokat, bunkert építhetnek, fára mászhatnak, sétáltathatják Bukfencet, a kutyát, bújócskázhatnak a pincék, farakások, fák között. Ha vízre és csúszdázásra vágynak a gyerekek, irány a kocsival fél óra alatt elérhető zalaegerszegi Aqua City élményfürdő.

Hagyományos vidéki nyaralás a Tiszánál

A házikó: Ez a két apartmanos provence-i stílusú ház közel van a Tiszához és a Tisza-tóhoz is, valamint a szépen felújított berekfürdői strandhoz, ahol két csúszda is van. De a házból sem kell kimozdulni a strandhoz: ott ugyanis stílusos homokos beachet rendeztek be napernyőkkel, napágyakkal, de kipróbálhatjuk a dézsafürdőt is.

Hagyományos vidéki nyaralás a Tiszánál Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Adam Koti / Szállás másképp

Mit lehet itt csinálni? A strandolás mellett a kertben van játszótér, az apartmanban játszósarok. A gyerekekhez kérésre animátort hívnak. Lehet választani a szállás mellé mesecsomagot, vagy szerveznek falusi élménycsomagot. A Tisza-tónál érdemes meglátogatni a poroszlói Tisza-tavi Ökoncentrumot, ahol a térség legnagyobb édesvízű akváriuma, vízi játszótér, csónakkirándulás és vidra-látványetetés várja a családokat.

Boldog békeidőket idéző fogadó

A házikó: A Tiszadobon található, nádtetős, húszágyas Nádas fogadó kimondottan családbarát: a földszinti szobába járókát, kiságyat, bölcsőt tettek be, az emeleti háromágyasban pedig egy kis kuckót is kialakítottak.

Boldog békeidőket idéző fogadó Galéria: Idilli házak belföldön családoknakFotó: Szállás másképp

Mit lehet itt csinálni? A kölykök a 700 négyszögöles kertben kézműveskedhetnek, vagy a játszóházban ugrálhatnak. A pompásan felújított tiszadobi Andrássy-kastélyt érdemes meglátogatni, kertjében különleges bukszus-labirintus is van. A közeli Tiszalökön profi kalandparkot, tiszavasváriban pedig termál- és strandfürdőt találunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek