Ingyen strandolhatnak a gyerekek hétvégén a Balatonon

Gyereknap alkalmából három szomszédos balatoni település önkormányzati strandjaira ingyen mehetnek be a 14 év alatti gyerekek.

Az ingyenes belépési lehetőség szombaton és vasárnap minden 14 évesnél fiatalabb gyerekre vonatkozik a balatonfűzfői Fövenyes és Tobruki, az almádi Budatavai, Wesselényi és Káptalanfüredi strandokon, valamint az alsóörsi Községi strandon. Almádiban már korábban kinyitottak a strandpénztárak, Alsóörsön és Fűzfőn most kezdik szedni a belépődíjat.
Ugyancsak most nyitnak a pénztárak a füredi strandokon is, ahol közben döntés született, hogy az Eszterházy strand főszezoni egyszeri belépésre jogosító felnőtt jegyének ára 1000 forintról 1100 forintra emelkedik. Most még a tavalyi utószezon árai érvényesek - írja a Balatontipp.hu.

Páth Dániel / Travelo

 A helyi lap hozzáteszi, hogy május utolsó hétvégéjén még több, egyébként fizetős strandot lehet szintén teljesen ingyenesen látogatni. Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, Balatonakaliban, Balatonberényben még szabadstrandként üzemelnek a strandok, a pénztárak nyitását június első hetének végére tervezik.

A keszthelyi Városi, Helikon és Libás strand is ingyen látogatható még. Balatonkenese két fizetős strandjához, a Vak Bottyán és a Bezerédj strandhoz hasonlóan az üzemeltetők csak június második hétvégéjétől tervezik a belépődíj szedését. Balatonszárszó központi strandján ennél is később, június 15-én nyit ki először a pénztár. Addig ez is szabadstrand, a település többi strandja pedig továbbra is ingyenes strandként működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek