Mégis megszűnik a szabadstrand Velencefürdőn

Mégis megszűnik a szabadstrand Velencefürdőn

A tavalyi szabadstrand bezárós médiahisztéria után ismét forrnak az indulatok Velencén, mivel a velencefürdői szabadstrandot bérlő vállalkozó elkezdett kerítést építeni a szabadstrand köré, lévén, hogy terveik szerint összevonnák a fizetős stranddal - írta május 12-én a Velencei-tó online.

 

A szabadstrand és a mosdó épülete tavalyFotó: Travelo

Kedden a Travelo egyik olvasója hívta fel a figyelmünket arra, hogy ez a kerítés már el is készült (sőt, valaki egy darabon már meg is bontotta), a régi szabadstrand területét összevonták a mellette fekvő fizetős strandéval, így idén nyártól a strandolásért mindenkinek fizetnie kell. A háttérről bővebben a Velencei-tó online cikkében olvashatnak.

"Vasárnap a szolgáltató kijelentette, hogy hétköznapokon csak a gárdonyi kapun keresztül lehet a strandra belépni. Tehát, ha a velencefürdőiek le akarnak menni a strandjukra, át kell menniük először Gárdonyba! A nyaralótulajdonosok többsége lehet, hogy naponta többször, de akkor is csak maximum 1 órát tölt a strandon, egy kör úszásáért 300 forintot (ennyi a gárdonyi és velencefürdői telektulajdonosok kedvezményes belépője a hétvégi napokon, hétfőtől csütörtökig ingyenes - a szerk.) pedig nem akarunk fizetni" - írja levelében egyik velencefürdői telektulajdonos olvasónk, miközben hozzáteszi, hogy hiába fekszik a strand területének 2/3-a Velencefürdő területén, a partot már egyáltalán nem lehet megközelíteni a településen keresztül. Amióta ugyanis a vasúti felüljárót megszüntették Velencefürdőn, azóta nemcsak az állomás megközelítése vált nehézkesebbé a helyiek számára, de most már a partot és a strandot is csak Gárdonyon vagy Velencén keresztül lehet elérni kocsival vagy kerékpárral.

Olvasónk május 11-i fotója a tiltó táblás kerítésről, amit azóta valaki már meg is bontottFotó: Travelo

 

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Két kutyafürdető hely nyílik a Balatonon 
Megnyílik az első kutyabarát fürdőhely Fonyódon szerdán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek