Zenélő mókuskerék költözik a Madách térre

A belvárosba költözik a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték. Május 28. és június 5. között mindenki kipróbálhatja, milyen megszólaltatni ezt az óriási zenélő mókuskereket.

Tavaly novemberben az Allee bevásárlóközpontban mutatkozott be először nagyközönség előtt a világ legnagyobb interaktív zenedoboza. A Müpa Hangjáték a klasszikus zenedobozokhoz hasonlít, amelynek segítségével a látogatók újfajta, szórakoztató módon kerülhettek kapcsolatba a zenével. A vállalkozó kedvűek egy óriási mókuskerékben gyalogolva tudják megszólaltatni a dallamot, amely a hangzófésűk és a kézzel lyuggatott dallamponyva segítségével csendül fel.

Fotó: Pályi Zsófia / MÜPA

 A Müpa Hangjáték idén tavasszal a belváros szívébe, a VII. kerületi Madách térre költözik, ahol május 28. és június 5. között minden nap déltől este nyolc óráig lehet megszólaltatni. A tavalyi dallamok - Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje - mellett három új dallamponyva is készült, így hétre emelkedett a lejátszható zenék száma. Wagner Ring tetralógiájának ikonikus része, A Walkürök lovaglása, Nino Rota Fellini Oscar-díjas, 8 ½ című filmjéhez írt zenéje mellett a Müpa Hangjáték online zeneszerkesztő applikációjának legnépszerűbb dallama is lejátszható lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek